Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,05 -0,13%
ALTIN
2.481,03 1,11%

Asgari ücret zammının yeni adı iyileştirme oldu! 2 bin lira maaşlar artabilir

Temmuz ayında zam yapılmayacağı açıklamasını yapan Bakan Işıkhan, açıklamasında asgari ücretliye de sosyal desteklerin gelebileceği müjdesini verdi.

Yayın Tarihi: 30.04.2024 11:24
Güncelleme Tarihi: 30.04.2024 11:24

Asgari ücret zammının yeni adı iyileştirme oldu! 2 bin lira maaşlar artabilir

Asgari ücret zam şaibesi Ocak ayı zammı sonrasında katlanarak artmaya devam etmekte iken son nokta bakan Işıkhan tarafından konulmuştu. Ocak ayında yapılan yüzde 49,11 zam ile 17.002 TL'ye yükselen asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılmayacağı açıklamasını yapan Bakan Işıkhan, açıklamasında asgari ücretliye de sosyal desteklerin gelebileceği müjdesini verdi. Temmuz ayında zam yapılmayacağı açıklaması asgari ücretli çalışanları hayal kırıklığına uğratsa da, yeni bir destek paketi umutları yeniden yeşerteceğe benziyor.

GT5E

Artan enflasyon rakamları ve yeni yıla ertelenen asgari ücret zammı konusunda önemli gelişmeler, Bakan Işıkhan'ın açıklaması sonrasında gündeme çıkmış bulunuyor. Asgari ücretliye de tıpkı emekliler için oluşturulan emekli paketi gibi bir destek paketinin oluşturulacağı tahminleri yapılırken, yeni destek paketi kapsamında maaşlara ek gelir sağlanması ve asgari ücretin desteklenmesi hedefleniyor. Asgari ücretlinin de enflasyon karşısında alım gücünün korunmasının sağlanacağı bu destek paketi ile maddi manevi yoklukların ortadan kaldırılacağı tahmin ediliyor.

tll

ASGARİ ÜCRETE ZAM VAR MI?

Asgari ücretliye ek gelir desteği ile birlikte sosyal yardım desteklerinin sunulacağı iddiaları ve detayları merak ediliyor. TBMM'de görüşülecek olan destek paketlerinde asgari ücrete ek 2 bin lira iyileştirme yapılacağı tahminleri sunulurken, öte yandan emekliye sunulan sosyal destek imkanlarının asgari ücretliye de sağlanacağı tahmin ediliyor. Sosyal devlet anlayışı çerçevesinde, gıda ve ulaşım gibi temel ihtiyaçları karşılamak için aralıksız destek paketlerinin devreye alınacağı konusunda uzmanlar tahminlerini sunmaya devam ediyor.

İLK ÇALIŞMA EMEKLİYE YÖNELİK

Uzun süredir emekli için sosyal destek paketinin şekillenmesi ve onay alması akabinde hükümetin asgari ücretli çalışan için gaza basacağı ve Temmuz ayına kadar desteklerin sağlanmaya başlayacağı ifade ediliyor. Sadece Bakan ışıkhan'ın yaptığı açıklamalar çerçevesinde ı-ortaya atılan asgari ücretliye destek paketi ile alakalı gelişme yaşandığı anda haberimiz güncellenecektir.