Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Emiri ile görüşmesinde İsrail zulmüne karşı tutumu vurguladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt Devlet Emiri Şeyh Mişal El Ahmed El Cabir El Sabah ile gerçekleştirdiği görüşmede, Kuveyt'in İsrail zulmüne karşı tutumunu önemsediğini ve Filistin davasına güç kattığını belirtti.

Yayın Tarihi: 07.05.2024 21:37
Güncelleme Tarihi: 07.05.2024 21:37

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Emiri ile görüşmesinde İsrail zulmüne karşı tutumu vurguladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt Devlet Emiri Şeyh Mişal El Ahmed El Cabir El Sabah ile gerçekleştirdiği görüşmede, Kuveyt'in İsrail zulmüne karşı sergilediği tutumun önemine vurgu yaptı. İki lider arasında yapılan görüşme, Türkiye ile Kuveyt arasındaki diplomatik ilişkilerin 60. yıl dönümünde gerçekleşti.

Görüşme sonrasında yapılan açıklamaya göre, Türkiye ile Kuveyt arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin yanı sıra savunma sanayii ve diğer alanlardaki iş birliğinin detayları ele alındı. Özellikle ticaret hacminin 5 milyar dolar seviyesine çıkarılması hedeflenirken, iki ülke arasındaki Karma Ekonomik Komisyon Mekanizması'nın yeniden canlandırılması konuşuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt'in İsrail zulmüne karşı tutumunun Filistin davasına güç kattığını belirtirken, Türkiye'nin kalıcı ateşkesin tesisine yönelik çabalarının devam edeceğini vurguladı. Görüşme sonrasında imzalanan 6 mutabakat zaptıyla ise iki ülke arasındaki iş birliği resmiyet kazandı.

Heyetler arası görüşmeye Türkiye'nin çeşitli bakanları ve yetkilileri de eşlik etti.