UNESCO’nun gastronomi alanında “yaratıcı şehirler ağı”na dahil ettiği Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 4 çeşit yöresel lezzetten oluşan menülerin yer aldığı bir restoranı hizmete aldı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi’nde “Haydi Sofraya” isimli bir restoranı hizmete aldı. Vatandaşlara günlük olarak hazırlanacak olan menüler, öğle ve akşam saatlerinde dağıtılacak. Her gün değişecek olan menülerde çorba, ana yemek, pilav ve yoğurt gibi yan ürünlerle birlikte kişi başı 40 TL’den satılacak. Aynı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından başlatılan Kent Lokantası benzeri bir proje daha hayata geçirilirken, vatandaşlara Gaziantep’te de uygun fiyatlı yemek imkanı sunulmuş olacak.
Konuya yönelik olarak açıklama yapan Haydi Sofraya Koordinatörü Ertuğrul Er, ilerleyen günlerde şehrin farklı lokasyonlarında hizmet verilmeye devam edileceğini aktardı. Günde 2 öğün hizmet verdiklerini kaydeden Ertuğrul Er, sosyal belediyecilik anlamında güzel bir hizmet verildiğini vurguladı.