Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İBB'den sonra bakanlık da harekete geçti: Sahil şeridindeki kaçak yapılar yıkılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki gündeme dair soruları yanıtladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mehmet Özhaseki, sahil şeritlerini tarayarak kaçak yapıları yıkacaklarını duyurdu.

Yayın Tarihi: 18.05.2024 10:53
Güncelleme Tarihi: 18.05.2024 10:53

İBB'den sonra bakanlık da harekete geçti: Sahil şeridindeki kaçak yapılar yıkılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) sahil şeridindeki kaçak kafe ve restoranları yıkıma başlarken, Bakan Mehmet Özhaseki de benzer bir proje müjdeledi. 

Türkiye’nin dört köşesinin denizlerle kaplı olduğunu söyleyen Özhaseki, denize girebilme bakımından güzel imkanlara sahip olduğumuzu anımsattı. Mavi bayraklı plaj sayısında dünya üçüncüsü olan Türkiye’de 555 tane mavi bayraklı plaj olduğunu kaydeden Özhaseki, İspanya ve Yunanistan’ın bizden daha fazla plajı olduğunu kaydetti. Sahilde kıyı bandı kuralının 50 metre olduğunu anımsatan Özhaseki, kurala uyulmadığını gördüklerini belirterek bu yaz “denizler halkındır” sloganıyla harekete geçeceklerini bildirdi. 

Bakanlığın 3 konu başlığında harekete geçtiğini söyleyen Özhaseki şehircilik, çevre konusu ve iklim değişikliği şehircilik konularında çalışacaklarını ifade etti. Denizler halkındır sloganı ile sahil kenarlarını tarayacaklarını söyleyen Özhaseki, kaçak yapıların hepsinin yıkılacağını kaydetti. Kendilerine iki misyon biçtiklerini ifade eden Özhaseki, deprem olduğundan bu yana büyün güçleriyle çalıştıkları için deprem bakanlığı gibi algılandıklarını da ekledi. Hatay’dan Artvin’e kadar sahil kenarlarında tarama yapacaklarını belirten Özhaseki, denize ulaşımı engelleyecek tüm rantların önüne geçeceklerini bildirdi.