Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Yetkililerden yardım istedi ancak dönüş alamadı! 48 yaşındaki depremzede intihar etti

Muhtaç olduğunu kimseye duyuramayan 48 yaşındaki depremzede Orhan Erdoğan intihar etti… Ölümü öncesinde yetkililerden yardım istediği ortaya çıkan Erdoğan’ın mesajlarını kimsenin umursamadığı öğrenildi…

Yayın Tarihi: 17.05.2024 16:19
Güncelleme Tarihi: 17.05.2024 16:19

Yetkililerden yardım istedi ancak dönüş alamadı! 48 yaşındaki depremzede intihar etti

Depremzedeler sık sık sorunlarının çözülmediğini dile getirirken bugün bir depremzedenin daha intihar haberi geldi… Deprem bölgesi Gaziantep’te yaşayan 48 yaşındaki Orhan Erdoğan’ın AFAD, valilik ve belediye gibi tüm makamlardan yardım istemesine rağmen herhangi bir yardım alamaması üzerine hayatından vazgeçti.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep’te ikamet eden Orhan Erdoğan, 27 Nisan 2023 tarihinde kimyasal madde içerek yaşamına son vermek istedi. Hastaneye kaldırılan Erdoğan, uzun süre tedavi görmesine karşın 17 Mayıs 2023 tarihinde hayatını kaybetti. 48 yaşındaki Erdoğan’ın intihar etmeden önce birçok kez yetkililerle iletişime geçmeye çalıştığı ancak umursanmadığı ortaya çıktı! 

Alınan bilgilerde Erdoğan’ın intihar etmeden önce kendi elleriyle yapmış olduğu iki katlı binaya ağır hasarlı raporu verildiği, ancak Erdoğan’ın karar doğru olmadığı için binasının tekrar kontrol edilmesinin talep ettiği anlaşıldı. Belediye, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile İl Valiliği’ne yaptığı tüm başvurular sonuçsuz kaldı. Geri dönüş dahi alamayan Erdoğan, daha sonta yaşamına son vermek üzere kimyasal madde içti. Hayatını kaybeden Erdoğan’ın ölüm nedeni ise Korozif madde alımına bağlı komplikasyon olarak açıklandı.  

Ölümünden 1 yıl kadar sonra ise Erdoğan’ın telefon kayıtları ortaya çıktı. Erdoğan’ın AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, dönemin Gaziantep Valisi Davut Gül’ün Özel Kalem Müdürü Emrah Yılmaz, AFAD, Şehitkamil Belediyesi ve Kaymakamlığa sosyal medya üzerinden mesajlar gönderdiği belirlendi. Mesajlarda ise Erdoğan’ın evinin yıkılacağını söylediği, itiraz sürecinde bir şey yapamayacağının aktarıldığını ve intihar etmek üzere olduğunu söyleyerek “lütfen yardım edin” sözlerini kullandığı aktarıldı. Hiçbir makamdan yanıt alamayan Erdoğan’ın daha sonra intihar ederek yaşamına son verdiği öğrenildi. 

depremzede

Evlerini hırsızlar yağmalamış! 

Orhan Erdoğan’ın vefatından sonra açıklama yapan oğlu ve annesi, ağır hasarlı olduğu söylenen ancak ağır hasarlı olmayan evlerinin yağmalandığını aktardı. Annesi ile kendisine babasının eve sahip çıkmasını vasiyet ettiğini söyleyen Orhan’ın oğlu, şu anda dağ başında bir konumda oturduklarını ve gece vardiyasında çalıştığı için annesi adına endişelendiğini ifade etti ve ekledi: 

“… Şu an dağ başında bir konumda oturuyoruz. İşime gidip gelirken yarım saat yürüyorum. Gece vardiyasında çalışıyorum, annem evde tek… Aklım hep annemde kalıyor… Babam için geç kaldılar en azından bizim için bir şeyler yapsınlar."