Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Bu yemeği sakın tekrar ısıtmayın! Vücuda şifa değil zehir aşılıyor

Bazı yemeklerin ısıtılmaması gerektiğine dair uyarılar yapılırken vücuda zehir saçtığı öğrenildi. İnsan sağlığına sunduğu faydaları ne kadar vazgeçilmez olsada o besinin ısıtılmaması yönüne uzmanlar uyardı.

Yayın Tarihi: 10.04.2024 08:12
Güncelleme Tarihi: 10.04.2024 08:12

Bu yemeği sakın tekrar ısıtmayın! Vücuda şifa değil zehir aşılıyor

Ispanak insan vücudu üzerinde birçok faydası olan besin olurken kan pıhtılaşmasını enegeller ve zengin lif içeriğine sahiptir. Ispanak yemeğini ertesi gün yemek zehirlenmeye yol açtığı belirtildi. İçeriğinde C, E ve B vitaminlerinden zengin olurken magnezyum, demir ve kalsiyum içermektedir.

Ispanağın yeşil yapraklarının içeriğinde A vitamini yer alırken bu ise göz sağlığı için oldukça faydalıdır. Sindirim sistemini kolaylaştırarak idrar söktürücü özelliği vardır. Ispanak tüketiminde farklı seçenekler yer alırken çiğ olarak salatası da oldukça fazla tercih edilmektedir. İştahı bastıran proteinleri vücudunuza sokarak kalorilerden kurtulmanızı sağlar.

bu gıdayı ısıtmayın
FAZLASI ZEHİR SAÇIYOR
Ispanak tüketiminde vücuttaki enzimleme oranı yükselirken asitlenmeye neden olan ıspanak fazla tüketilmemesi gerekir. Gaz sıkışması ve karın şişkinliklerine neden olurken bununla beraber bağırsakların fonksiyonunu hızlandırarak ishal olmanızda mümkün.
Ispanağın içerisinde bulunan nitrat; nitrojenin katılaşmasıyla doğal olarak oluşan ve suda eriyen bir bileşendir. Bu bileşen, ıspanak yemeği iki kereden fazla ısıtıldığında nitrite dönüşür.

TEKRAR ISITILMAMASI GEREKEN BESİNLER
Patates, oda sıcaklığında soğumasına izin verilmesi tehlike yaratırken ılık hava olarak bilinen botilizm denilen tür bakterinin oluşmasını sağlar. Bu nedenle patatesli yemekler servis edilirken tekrardan ısıtılmamalıdır.
Pirinç, zararlı olarak yer almayan gıda olurken kötü koşullarda ise saklanması tehlike yaratır. Servis yapılmasıyla beraber hava geçirmeyen bir kaba tekrar koyularak buzdolabında saklanır.
Tavuk, yeniden ısıtıldığına kötü durumlar gösterirken soğuk tavuk ısıtılınca protein komposizyonu değişerek sindirim sorunlarını meydana getirir.