Bist 100
10.705,02 0%
DOLAR
32,2 -0,01%
EURO
35,01 -0,03%
ALTIN
2.499,26 0,44%

Adeta magnezyum ve çinko deposu! Yağıyla gençleştiriyor, doğurganlığı artırıyor

Atıştırmalık olarak sıkça tükettiğimiz kabak çekirdeği, hem lezzetli hem de vücudumuzun ihtiyaç duyduğu birçok besini sağlıyor. Peki, kabak çekirdeği neye iyi gelir, nasıl tüketilmelidir? Detaylarda anlattık...

Yayın Tarihi: 16.02.2024 13:55
Güncelleme Tarihi: 16.02.2024 13:55

Adeta magnezyum ve çinko deposu! Yağıyla gençleştiriyor, doğurganlığı artırıyor

Kabak çekirdeği, sağlık açısından birçok fayda sağlayan doğal bir besindir. İçerdiği lif, protein, sağlıklı yağlar, vitaminler, mineraller ve antioksidanlar sayesinde vücudun ihtiyaç duyduğu besinleri karşılar. Kabak çekirdeği neye iyi gelir ve nasıl tüketilmeli? İşte ayrıntılar...

KABAK ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Kabak çekirdeğinin faydaları arasında şunlar sayılabilir:

Parazit ve Solucanlara Karşı Etkilidir 

Kabak çekirdeği, vücuttaki parazit ve solucanların atılmasına yardımcı olabilecek tetrasiklik triterpenler ve kukurbitin adlı bir amino asit içerir. Bu maddeler, parazit ve solucanları felç eder ve bağırsak duvarlarına tutunmalarını zorlaştırır.

parazit

Böbrek, Mesane ve Prostat Sağlığını Korur

Kabak çekirdeği, böbrek taşlarının oluşumunu önlemeye ve böbrek fonksiyonlarını iyileştirmeye yardımcı olabilir. Ayrıca mesane iltihabı, idrar yolu enfeksiyonu ve idrar kaçırma gibi sorunlara iyi gelir. Erkeklerde prostat büyümesi ve prostat kanseri riskini azaltmaya yardımcı olan fitosteroller içerir.

Sperm Kalitesini ve Doğurganlığı Artırır

Kabak çekirdeği, erkeklerde sperm kalitesini ve doğurganlığı artırmaya yardımcı olan çinko, magnezyum, folik asit ve antioksidanlar bakımından zengindir.

sperm sayısı

Ayrıca insan spermini kemoterapi ve hastalıkların neden olduğu hasardan koruyabilir .

Kalp ve Damar Sağlığını Destekler

Kabak çekirdeği, kalp ve damar sağlığı için önemli olan omega-3 yağ asitleri, magnezyum, potasyum, folik asit ve E vitamini içerir . Bu besinler, kan basıncını, kolesterolü ve trigliseritleri düzenler, kan damarlarını genişletir ve kalp ritmini sağlar .

kabak çekirdeği hakkında

Kabak çekirdeğinin faydaları bunlarla sınırlı değildir. Kabak çekirdeği, sindirim sağlığı, uyku kalitesi, kemik sağlığı, cilt sağlığı, saç sağlığı, bağışıklık sistemi, ruh hali ve menopoz semptomları gibi birçok alanda da olumlu etkiler gösterebilir.

KABAK ÇEKİRDEĞİ NASIL TÜKETİLİR?

kabak çekirdeğinin faydaları

Kabak çekirdeğini çiğ, kavrulmuş veya tuzlu olarak tüketebilirsiniz. Ancak fazla tüketmemeye dikkat edin. Kabak çekirdeği, yüksek kalorili bir besindir ve fazla tüketildiğinde kilo almanıza veya sindirim sorunlarına neden olabilir. Günlük olarak bir avuç (28 gram) kabak çekirdeği tüketmeniz yeterlidir.