Bist 100
10.208,65 1%
DOLAR
32,37 -0,38%
EURO
34,84 0%
ALTIN
2.387,35 -0,96%

TÜVTÜRK'ten sürücülere oh çektiren müjde! O zorunluluk kaldırıldı

Araç sahiplerinin sürekli muhatap olduğu TÜVTÜRK tarafından arabalarla ilgili yeni açıklama yapıldı.

Yayın Tarihi: 19.04.2024 16:04
Güncelleme Tarihi: 19.04.2024 16:04

TÜVTÜRK'ten sürücülere oh çektiren müjde! O zorunluluk kaldırıldı

Arabası olan herkesi ilgilendiren bu açıklama kapsamında araç sahipleri çok sevinecek. TÜVTÜRK tarafından başlatılan bu yenilikle artık o araçların muayene yaptırması zorunlu değil. İşte, detaylar...

Her araç sahibinin düzenli olarak yaptırması gereken şeylerden biri de muayenedir. Muayene ile ilgili TÜVTÜRK tarafından önemli bir açıklama yapıldı. TÜVTÜRK tarafından yapılan açıklamadaki detaylar dikkat çekti. TÜVTÜRK aldığı karar ile hem çevre güvenliğini hem de çevre duyarlılığını artırmayı hedefliyor. Yapılan açıklama kapsamında muayenesi hiç yapılmayan ya da muayene süresi geçmiş olan araçların trafiğe çıkması yasaklanırken sıfır araç alan kişilerin de 3 yıl boyunca muayene yaptırma zorunluluğu ortadan kalktı. Bu nedenle 2021 yılı ve daha önceki dönemlere ait aracı olan araç sahiplerinin muayene günü alarak TÜVTÜRK istasyonlarına gitmesi zorunlu. 

Muayne

TÜVTÜRK'e gitmeden önce mutlaka arabanızın egzoz emisyon ölçüm işlemini tamamlayarak daha sonra muayeneye girmeniz gerekiyor. Eskiden muayene süresini kısaltmak ve yoğunluğu azaltmak için egzoz emisyon ölçümü farklı yerlere sevk edilerek yaptırılıyordu. Yine yoğunluk olduğu için Türkiye genelinde 77 şehirde mobil ölçüm istasyonları oluşturuldu. Bu istasyonlar ile yoğunluk bir nebze azaltıldı. Gelecek yıllarda ise gezici istasyon sayısı ortaya çıkarılacak ve yoğunluğun tamamen azaltılması bekleniyor. Egzoz gazı emisyon ölçümü zaman içerisinde tamamen seyyar istasyonlarda yapılacaktır.