Bist 100
10.210,36 0%
DOLAR
32,21 0,14%
EURO
35,08 -0,07%
ALTIN
2.442,17 -0,54%

Malatya’da her yerde bu kurabiyeden satılıyor! Ünlü Malatya kurabiyesi

Malatya'nın ünlü kurabiyesini bir kere denedikten sonra bir daha vazgeçemeyeceksiniz! Tüm detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 29.04.2024 22:35
Güncelleme Tarihi: 29.04.2024 22:35

Malatya’da her yerde bu kurabiyeden satılıyor! Ünlü Malatya kurabiyesi

Malatya'nın bütün sokaklarında satılan bu kurabiyeyi evinizde yapabilirsiniz! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

MALATYA KURABİYESİ TARİFİ

Evde çayınızın yanında yeni tatlar denemek istiyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin! Malatya kurabiyesi yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde; 1 ölçü margarin, 1-1.5 ölçü pudra şekeri, 2 ölçü un, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 avuç kayısı çekirdeği ya da fındık içi. İlk olarak tereyağ eritilir ve hafif donması beklenir. Soğuduktan sonra el ile aynı yöne çarpılır ve yağ ağartılır. 250 kere el döndürüldüğü zaman yağ ağarmış anlamına gelir. Ağardıktan sonra pudra şekeri ve sıvı yağ karıştırarak elenen un eklenir ve iyice yoğrulur. 

malatya kurabiyesi tarifi

Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra biraz büyük parçalara ayrılır. Yuvarlanır ve bastırılarak yağlanan tepsiye dizilir. İsteğe bağlı kalıpla şekil verilebilir. Kayısı çekirdeği içi ya da fındık içi kurabiyelerin tepesine bastırarak koyulur. Tepsi soğuk ya da soğuğa yakın sıcaklıkta ılık fırına koyularak 200-250 derecede açık pembe renk alana kadar pişirilir. Soğuduktan sonra fırından çıkarılır. Bu kurabiye 1 ay kadar taze şekilde saklanabilir. Damak zevkinize göre servis yaparak tüketebilirsiniz!