Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Çat kapı misafire yapılacak en kolay tarif! Bu bazlama ile dillerden düşmeyeceksiniz

Sabah kahvaltısına ne yapacağım derdine son! Bu muhteşem tarifle puf puf harika bazlamalar yapacaksınız! Detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 14.05.2024 12:53
Güncelleme Tarihi: 14.05.2024 12:53

Çat kapı misafire yapılacak en kolay tarif! Bu bazlama ile dillerden düşmeyeceksiniz

Bazlama hamur işi severlerin sıkça tükettiği harika bir yiyecektir. Sizde evinizde kolayca bu tarifi yapabilirsiniz. Tarifin tüm detaylarına haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

BAZLAMA TARİFİ

Malzemeler

Üç su bardağı un

Bir su bardağı ılık su

Bir yemek kaşığı instant maya

Bir tatlı kaşığı tuz

Yarım su bardağı sıvı yağ

Unu geniş bir kaseye koyun. Orta kısmını yuvarlak şekilde açın. İnstant maya ve tuzu ilave edin. Yavaş yavaş ılık suyu ekleyip yoğurmaya başlayın. Hamur elinize yapışmayana kadar yoğurma işlemine devam edin. Yoğrulan hamurun üzerini streç filmle kapatıp yarım saat dinlenmeye bırakın. 

Bazlama Tarifi

Dinlenen hamuru sekiz eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı merdaneyle açıp yağlanmış tavada kızartın. Servis yapmadan önce her iki tarafını da iyice kızartın. Bazlama yaparken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var. Bazlama pişirirken aşağıdaki ipuçlarına dikkat etmelisiniz:

Hamuru yoğururken un miktarını ayarlamak oldukça önemli bir durumdur. Hamurun elinize yapışmaması için yeterli miktarda un ekleyin.

Hamuru dinlendirirken streç filmle kaplarsanız daha iyi kabarır.

Bazlamayı pişirirken tavayı yağlamayı unutmayın. Aksi halde bazlama birbirine yapışarak istenmeyen sonuçlar doğurabilir.

Bazlama taze yenildiğinde daha lezzetli olur. Sıcak servis yapmak için, pişmiş bazlamayı sıcak tutmak için bir beze sarın. Doyurucu ve sağlıklı bir kahvaltı için taze domates, salatalık ve peynirle servis yapın.