Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Montella'dan Semih Kılıçsoy eleştirilerine jet yanıt

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, geçtiğimiz gün 26 Mart Salı günü Avusturya'ya karşı oynayacağı özel deplasman maçı öncesinde konuştu. Montella, Semih Kılıçsoy'un kararına yönelik eleştiriler başta olmak kaydıyla birçok konuda önemli açıklamalar yaptı. İşte İtalyan teknik direktörün açıklamaları..

Yayın Tarihi: 25.03.2024 16:45
Güncelleme Tarihi: 25.03.2024 16:45

Montella'dan Semih Kılıçsoy eleştirilerine jet yanıt

Bir süredir hazırlıklarına devam eden ve 26 Mart Salı Avusturya ile oynayacağı özel deplasman maçı için takım çalışmalarını neredeyse tamamlayan A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Vincenzo Montella, TRT SOR'dan İbrahim Kırkayak'ın kendisine yönelttiği soruları yanıtladı. İtalyan teknik hoca, maç öncesinde şu değerlendirmelerde bulundu:

“Şu anda hazırlık sürecindeyiz, çok mutlu ve heyecanlıyız. Dünyadaki tüm antrenörler ve oyuncular Avrupa şampiyonasına katılmak istiyor. Tüm hazırlıklarım tüm hızıyla sürüyor. Bu iş için yaşıyorum ve bu işi yapmaktan çok mutluyum. Eskisi gibi günlük aktiviteler olmayabilir ama futbolcularımızın her gün farklı ülkelerde maçlarını izliyoruz. Hayallerimiz var. Biz bu hayalleri yaşıyoruz. Umarım birlikte büyük hayaller için çalışabiliriz”

“HERKESLE REKABETTE OLABİLECEĞİMİZİ GÖSTERİYORUZ”

Montella'dan Semih Kılıçsoy eleştirilerine jet yanıt

“Çok iyi gidiyoruz, rekabet seviyemiz çok yükseklerde. Son hazırlık maçında iyi oynadığımızı söyleyebilirim. Rakip takım ise 5-6 yıldır beraber oynayan takım. Yine de herkesle rekabet edebileceğimizi kanıtladık. Şunu da söylemeliyim ki sadece 5 maçtır buradayım. Analiz yaparken öğretmenin görevi bu işi duygulara kapılmadan yapmaktır. Bir öğretmen olarak tek bir şeyden gurur duyuyorum. Kimi davet edersem etsin, dayanışma ruhuna sahip, kararlı bir gruptur. Bu beni mutlu ediyor ve aynı zamanda da gururlandırıyor. Top bizdeyken daha hızlı oynayabiliriz. Bunu kolaylıkla geliştirebiliriz. Vücudu yere daha iyi yaymak önemlidir. Son bölümün son aksiyonlarını geliştirebilirdik.”

"Yaptıklarımızı gerçekten beğendim ama daha da iyisini yapabileceğimize inanıyorum ve biliyorum. Bloklar arasındaki boşlukları azaltabiliriz, onları kapatabiliriz. En iyi hücum başlangıçlarından daha iyisini yapabileceğimizi biliyorum."

“FARKLI POZİSYONLARDA OYNAYABİLECEK 2-3 OYUNCU ÇOK FAYDALI OLACAK”

"Bir takımı değerlendirirken rakiplere karşı gösterdiği performansı dikkate almak gerekiyor. Macaristan bizden önce birçok pozisyon almış bir takım. Bizim maçımızda çok az pozisyon bulabiliyorlar. Bu, özellikle ön saflarda gerçekleştirebileceğimiz eylem düzeyidir. Son 10 maçına baktığımızda Macaristan çok fazla şut atabilecek bir takım değil. Bunu başarabildik. 4 maçımızda 8’i farklı oyunculardan olmak üzere 9 gol attık. Bazı oyuncular ellerinden gelenin en iyisini yapmasalar bile çok iyi oynadılar. Gerçekte bu dengeyi bulmamız gerekiyor. Olaylara bu şekilde bakmak lazım. Hücum takımı olmaktan ziyade ne kadar gol atan bir takım olursak daha iyi olacak. Orta saha ve forvet olarak gol atabiliyor. Hedef her zaman hedeftir. "Avrupa Şampiyonası'na katıldığımızda sadece 23 oyuncu seçebileceğiz. Farklı mevkilerde oynayabilecek 2-3 oyuncu çok faydalı olacak."

"UMARIN BİZİMLE DAHA ÇOK OYNAR"

"Arda'nın Real Madrid'de daha fazla oynamasını istiyorum. Antrenman seviyesi ve oyun tarzı farklı. Arda biraz daha Real Madrid'de, milli takımda ve Arda Güler'de oynasa daha iyi olur. Futbolda değerlendirmeyi çok temele dayalı olarak yapıyorsunuz. basit ayrıntılar. Bunu asla yapmayız. Antrenman bir maçı kesinlikle simüle edemez. Maçta binlerce kişi var, antrenmanlarda zihinsel gelişimi geliştiremiyorsunuz. Umarım bizimle olur ve daha çok oynar."

"Bu dönemde bir futbolcu olan Hakan Çalhanoğlu'nun olgunluğunun farkında olmamız gerektiğini düşünüyorum. Aksiyonu okuyor, süre tutuyor, topu yakalayabiliyor, takımı arkadan yönetebiliyor. Onun ne kadar harika bir oyuncu olduğunu bilmemiz lazım."

"KALECİ KONUSUNDA RAHATIZ"

"Üç kalecimizi oynattık. Üçü de oynamaya hazır. Altay, Galler karşısında iyi bir performans sergiledi, geç geldi. Almanya karşısında da çok iyi oynadı. Finale geldiğimizde net bir karar vermemiz lazım. Ancak üç kaleciyle çok rahatız."

"ÜZÜLEN TARAFLAR OLACAKTIR"

"Nihai kararları verdiğimde mutlaka memnun olmayan taraflar olacaktır. Herkese gönül rahatlığı diliyorum. Hayatımda hiçbir zaman siyasete ya da gömlek rengine dayalı bir karar vermedim." . en popüler olacak isimler. Bu benim oyun planıma uyuyor. İç barışı sağlayamazsak ülkemizde bu alanlarda başarı da olmaz. Bunu başarmak daha da zorlaşıyor. Herkesin içi rahat olsun. Kararlarımı belirli nedenlerden dolayı vermiyorum. Takıma ve maça en uygun oyuncuyu seçiyorum, Sadece kırmızı ve beyaz görüyorum”

"SEMİH'E GERÇEKTEN DEĞER VERİYORUZ"

"Semih Kılıçsoy'u seviyorum, çok beğeniyorum. O yüzden aradım. Uluslararası düzeyde çok az deneyimi var. Yönetici ve antrenör olarak her oyuncunun gelişim yolculuğuna destek olmalıyız... Amacım 18 yaşında milli takımın kokusunu hissetmesine yardımcı olmak. Semih'e mesajım, biz buradayız, seni değerli buluyoruz. Ümit Milli'de önemli iki maç var. Uluslararası tecrübesi olmadığı için kendisini bu maçlara göndermek ve gelişimine destek olmak istedim. 90 dakika boyunca oynamak onun gelişimi açısından çok önemli. Bizimle gelirse yaklaşık 5, 10 dakika kadar oynayacak. Semih'i gerçekten seviyoruz. Belki 2 ay sonra bu seviyelere hazır olduğunuzu düşünüyorum. Futbol her zaman seviyeli bir oyundur. Bana göre Süper Lig'i var, Serie A'sı var, La Liga'sı ar, başka kademeler var. Bu sene 200 maçı canlı izledim. Konferans Ligi var, Avrupa Ligi var, Şampiyonlar Ligi var. Bunlar farklı düzeylerdir. Sonra milli takım, Avrupa şampiyonluğu var. Okula giden çocuk düşünün. Okuldan alıp doğrudan üniversiteye gönderiyorsunuz. Birinci sınıfta seçkin bir futbolcuyu alıp, onu daha büyümeden üniversiteye göndermek adil mi? Üniversiteye şimdi mi gitmeli, 2 ay sonra mı yoksa 6 ay sonra mı? En doğru ne olurdu? Bu tür spekülasyonların ne milli takıma ne futbolculara ne de ülkemize hiçbir faydası yoktur. Kabul edebilirim, bir oyuncuyu doğru değerlendiremiyorum, beni eleştirebilirsiniz, kabul edebilirim. Ama başka alanlarda asla.

“BUNUN DOĞRU BİR ŞEKİLDE YAPILMASINI İSTİYORUM”

“Ajax'ta Ahmetcan Kaplan da vardı ama onu hatırlayan yok. Ajax gibi bir kulüp akademisi açısından en üst düzeyde gelişmeyi hedefliyor. Ajax'ı bilgilendirdik, "Bize bu bilgiyi verdiğiniz için teşekkür ederiz, bundan sonraki maçlarda başarılar" dediler. Yanılmıyorsam şu anki takımımızın 7 oyuncusu bir dönem milli takımda forma giymiş, daha sonra Ümit milli takımına gönderilmişti. Barış Alper Yılmaz bu şekilde. emih Kılıçsoy'u çok beğeniyorum ve takip etmekteyim. Umarım doğru yola yönlendirilir. Onun hala bir çocuk olduğunu unutmamalıyız."

"Kanatlarda çok fazla seçenek var. Cengiz Ünder, İrfan Can, Yusuf, Yunus. Hepsi farklı özellikteler. İrfan Can topa çok hakim, topla ve takım arkadaşlarıyla oynamayı biliyor. Defansın arkasından topu yakalayacak tarzı yok ama tekniği var...Daha çok topa odaklı şutörleri kullanmanız gereken maçlar var. Öte yandan bazı maçlarda derinlere inmesi gereken oyunculara ihtiyacımız var. Mesela İrfan kanatta ise arkasında Cenk gibi bir defans oyuncusu olmaz.”