Manisa'da 16 yaşındaki kardeşine şiddet uygulayıp görüntü paylaşan şüpheli ve babası tutuklandı
Olay ve soruşturma
Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, bazı sosyal medya platformlarında yayılan görüntüler üzerine Manisa'nın Yunusemre ilçesinde soruşturma başlatıldı. Görüntülerde 19 yaşındaki M.A.İ.A.'nın 16 yaşındaki kız kardeşine şiddet uygulayıp üzerine kaynar su döktüğü yer aldı.
Gözaltı ve uygulanan tedbirler
İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüpheliyi Yunusemre'deki adresinde gözaltına aldı. Şüpheli, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürülerek işlemleri yapıldı. Mağdur kız için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerekli tedbir işlemlerinin başlatıldığı bildirildi.
Babası da yakalandı, adli süreç
Olayın ardından sosyal medyada tehdit içerikli video mesaj yayınlayan babası G.A. da gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından her iki şüpheli adliyeye sevk edildi ve çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Valilik açıklamasında, şüpheli baba ve oğulun çok sayıda suç kaydının bulunduğu bilgisi yer aldı.