Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,57 0,28%
EURO
34,89 0,19%
ALTIN
2.433,2 0,28%

Google'da dev yenilik: Seli bir hafta önceden tahmin edecek

Google inanılmaz bir adım attı! Artık selleri de önceden tahmin edecekler! Tüm detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 22.03.2024 14:23
Güncelleme Tarihi: 22.03.2024 14:23

Google'da dev yenilik: Seli bir hafta önceden tahmin edecek

Google bu güncellemesiyle tüm dünyanın dikkatini çekecek! Seli 7 gün önceden tahmin edebilecekler! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

GOOGLE SELİ TAHMİN ETME ÖZELLİĞİ

Doğal afetler birçok insanın hayatını etkilemeye devam ederken erken uyarı sistemlerinin yetersizliği de mağduriyetlere sebep oluyor. Google markası nehir kenarındaki taşkınları 7 gün öncesine kadar tahmin edebilen bir yapay zeka sistemi geliştirdi. Google yapay zeka sisteminde nehir kaynaklı seller tahmin edilebilecek Modern ülkelerde ve daha az gelişmiş ülkelerde nehirde akış ölçer yer almıyor ve taşkınlar tahmin edilemez hale geliyor. 

google selleri 7 gün önceden tahmin edecek

Google geçmiş verileri, nehir seviyeleri, yükseklik ve arazi okumaları gibi verilerle oluşturduğu yapay zeka uygulamasıyla nehir sellerini 7 gün önceye kadar tahmin edebilecek. Küresel anlamda bu sürenin 5 gün olması bekleniyor. Beş gün bile selleri tahmin etmek için çok önemli bir veri ve 460 milyon nüfuslu 80 ülkede Google tarafından geliştirilen yapay zekayla seller tahmin edilmiş olacak. Tahminler Google Arama, Google Haritalar, Android bildirimleriyle kullanıcıya sunulacak. Flood Hub uygulaması üzerinden de tahmin verilerine ulaşılabilecek. Google'ın yapay zeka destekli gelişmelere devam etme hedefleri de bildirildi.