Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,34 -0,07%
EURO
34,88 0,06%
ALTIN
2.378,64 -0,26%

Telefonunuzda bu uygulamalar varsa eyvah! 3 uygulama hayatınızı kabusa çevirebilir

Google Play Store'daki üç Android uygulaması içinde XploitSPY adlı bir Truva atı ortaya çıktı. Telefonunuzda bu uygulama varsa dikkat edin! Bu uygulama başınıza dert açabilir. İşte ayrıntılar.

Yayın Tarihi: 25.04.2024 20:27
Güncelleme Tarihi: 25.04.2024 20:27

Telefonunuzda bu uygulamalar varsa eyvah! 3 uygulama hayatınızı kabusa çevirebilir

Google Play Store'daki Android uygulamasında XploitSPY adlı bir Truva atı bulundu. Uzmanlar bu programların telefonlardan hemen kaldırılması gerektiğini söylüyor. 

telefon

Siber güvenlik yazılım şirketi ESET'ten araştırmacılar, XploitSPY truva atını üç Google Play Store uygulamasında buldu. Kötü amaçlı yazılımın, mesajlaşma uygulaması görevi gören, kuruldukları cihazlardan kişisel verileri toplayan ve aynı zamanda bankacılık uygulamalarına erişen bu üç uygulamada gizlendiği söyleniyor.

Truva atları içeren üç Android uygulaması şunlardır:

• Dink Messenger

• Sim Info

• Defcom 2024 yılına kadar önemli verilerinizin çoğu akıllı telefonunuzda saklanacak, bu nedenle indirdiğiniz her uygulama konusunda dikkatli olmanız gerekmektedir. Bazı durumlarda Truva atı içeren yazılımlar Google Play Store ve App Store kontrollerini atlayarak veri güvenliğinizi riske atabilir.

Belirtilen programlar Google Play Store'dan kaldırılmış olsa da daha önce yüklendiği cihazlar için hala ciddi bir tehdit oluşturmaya devam ediyor. Bu uygulamalar cihazınızda yüklü ise uzmanlar hemen kaldırmanızı öneriyor.