Bist 100
10.055,98 1%
DOLAR
32,24 -0,13%
EURO
34,86 0,01%
ALTIN
2.416,72 0,16%

iPhone 16'dan ilk görüntüler sızdırıldı: Değişime hazır olun

Yakın zamanda sızdırılan iPhone 16 kılıf tasarımının ardından, yeni bir tasarım daha gün yüzüne çıktı. Acaba bu yeni tasarım, telefonun arka yüzeyinde bir değişikliğe işaret ediyor olabilir mi?

Yayın Tarihi: 30.03.2024 23:18
Güncelleme Tarihi: 30.03.2024 23:18

iPhone 16'dan ilk görüntüler sızdırıldı: Değişime hazır olun

iPhone 16’nın tasarım ayrıntıları, üçüncü parti kılıf üreticilerinin erken paylaşımları ile yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Bu üreticiler, genellikle Apple’ın en yeni ürünlerinin tasarım detaylarını öğrenme şansına sahip olurlar, bu da onların resmi lansmandan hemen sonra kendi ürünlerini piyasaya sürmelerine olanak tanır.

İPHONE 16 HAKKINDA YENİ HABERLER VAR

Sızıntı haberleriyle ünlü Sonny Dickson, iddia edilen iPhone 16 kılıflarının fotoğraflarını yayınladı. Bazıları bu yeni kılıfların iPhone X/Xs serilerine oldukça benzediğini söylese de, Apple’ın eski tasarım anlayışına dönüş yapacağı konuşuluyor. Paylaşılan görsellerde, önceki modellere kıyasla daha geniş bir kamera bölümü dikkat çekiyor. Daha önceden de söylentiler arasında yer alan dikey kamera düzeni, iPhone 16’nın tasarımında yer alabilir. Gelen bilgilere göre Apple, kullanıcıların Mekansal Video gibi yenilikçi özelliklerden yararlanabilmesi adına, mevcut dikey kamera yerleşimini değiştirmeyi planlıyor.

iphone 16

iPhone 15 Pro serisinin lansmanıyla birlikte tanıtılan bu kayıt özelliği, kullanıcıların Apple Vision Pro’da üç boyutlu video deneyimini yaşamalarını mümkün kılıyor. Apple’ın bu özelliği etkin bir şekilde kullanabilmesi için, ana ve ultra geniş açılı kameraların dikey olarak hizalanması gerekiyor. Bu hizalama, son olarak iPhone 12’de görülmüştü. Yeni sızıntılar, iPhone 16’nın tasarımında yer alacak yeni düğmeleri işaret ediyor. iPhone 15 Pro’ya özgü Eylem Düğmesi’nin yanı sıra, Eylem ve Yakalama düğmelerinin tüm modellerde yer alacağı öngörülüyor. Bu düğmeler sayesinde, kullanıcılar belirli bir eylemi hızlıca seçebilecek ve Yakalama Düğmesi, kamera fonksiyonları ile sınırlı kalacak. Ancak bu yeni düğmenin kişiselleştirilebilir olup olmadığı konusunda henüz bir bilgi bulunmuyor.