Bist 100
10.161,63 0%
DOLAR
32,21 0%
EURO
34,8 -0,18%
ALTIN
2.417,96 -0,59%

Airfryer'da 15 dakikada hazırlanan patates püreli tavuk sote tarifi!

Bu lezzet, 'İşten eve geldiğimde acıktım ama fazla zamanım yok' diyen kişilere tavsiye ediliyor. Peki tavuk sotenin yapılışı nasıldır? Airfryer'da 15 dakikada tavuk sote nasıl yapılıyor? İşte yanıtı..

Yayın Tarihi: 28.04.2024 19:26
Güncelleme Tarihi: 28.04.2024 19:26

Airfryer'da 15 dakikada hazırlanan patates püreli tavuk sote tarifi!

Lezzetli, görünümü çekici ve yapımı kolay bir şeyler istiyorsanız bu makalemizde yer alan tarif tam sizin için. Airfryer'da sadece 15 dakikada hazırlanan bu tarif, damak tadınıza hitap edecek gerçek bir ziyafet.

Airfryer'da Patates Püreli Tavuk Sote

Malzemeler:

Patates püresi yapımı için;

3 adet orta boy patates

1 yemek kaşığı tereyağı

Yarım çay bardağı kaşar peyniri rendesi

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

Tavuk sote yapımı için;

Airfryer'da Patates Püreli Tavuk Sote

250 gram tavuk pirzola eti

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet yeşil biber

Yarım kapya biber

1 adet küçük boy kuru soğan

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kekik

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

1 çay kaşığı köri

Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi

Yapılışı:

Öncelikle tavuk pirzolayı, yeşil biberle kapya biberi, oğanı, salçayı, baharatları, tuzunu, ve yağı karıştıema kabının içine koyun ve karıştırın. Hazırlanan karışımı airfryer haznesine koyun ve 180°C sıcaklıkta 15 dakika pişirin. Yapışmayı önlemek için ara sıra karıştırın.

Bu arada patatesleri haşlayıp tereyağıyla ezin. Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Daha sonra atates püresini 4 eşit parçaya bölün ve her parçayı top haline gelmesini sağlayın.

Pişen tavukları tabağa koyun. Patates püresini daha sonra airfryer haznesine yerleştirin ve ortasını havuz şeklinde açın. Ortada oluşan boşluğa tavukları yerleştirin ve üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin.

Airfryer haznesine koyduktan sonra 190°C'de 4 dakika daha ısıtın. Son olarak maydanozu üzerine serperek servis yapın.