Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,54 0,25%
EURO
34,95 0,46%
ALTIN
2.416,98 -0,39%

Eylem Tok ve oğlunun kaçış anına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Eylem Tok ve oğlu T.C.'nin Oğuz Murat Aci'yi kaza sonucu öldürmesi ve ardından ABD'ye kaçması Türkiye'de büyük yankı uyandırdı. Olayla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı ve anne oğlunun dakika dakika kaçış planı da netleşti.

Yayın Tarihi: 30.03.2024 00:08
Güncelleme Tarihi: 30.03.2024 00:08

Eylem Tok ve oğlunun kaçış anına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

T.C. ve annesi Eylem Tok'un Mısır ve ardından ABD'ye kaçış planıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Olay gününe ait ortaya çıkan yeni görüntüler, kaçış planlarını dakika dakika ortaya koyuyor.

eylem

Eylem Tok, oğlu Oğuz Murat Aci'nin kaza haberini aldığında bir kafede çalışanıyla bulunuyordu. Polis aracının kafenin önünde olduğu sırada, oğlunu ihbar etmeden panikle kafeden ayrıldı, belki de kaçış planını o anda yapmaya başladı.

Tok, kaza yerine geldiğinde oğluyla birlikte eve döndü ve sadece 18 dakika evde kaldıktan sonra saat 00.07'de siteden ayrıldı. Yanında ailenin şoförü bulunuyordu.

Eylem Tok, kaza yerine geldiğinde Aci'nin durumunu öğrendi ve tam 27 dakika sonra eski eşi Bülent Cihantimur'u arayarak acil olarak eve gelmesini istedi.

Saat 00.37'de Tok ve şoförü eve geri döndü. Bülent Cihantimur da onlardan 15 dakika sonra geldi ve 50 dakika kadar kaldıktan sonra kendi aracıyla ayrıldı, yan koltukta oğlu vardı.

eylem

Cihantimur, 10 dakika sonra aracını sağa çekti ve hafriyat kamyonunun arkasına park etti. Aracının şarjının bittiğini iddia ederek aracından çıktı ve beklemeye başladı.

Daha sonra, Tok'un çalışanının kullandığı araç yanlarına yaklaştı ve T.C. araca bindi. İstanbul Havalimanı'na gitmek üzere hareket ettiler. Havalimanına vardıklarında, araçtan önce Eylem Tok ardından oğlu indi. Polis kontrolünde pasaportlarını verdiler ve ardından Mısır ve ardından ABD'ye kaçış gerçekleşti.

Kanal D Haber'in aktardığına göre, pasaport kontrolü sırasında Eylem Tok'un tedirgin olduğu ve oğlunun pasaportunun kontrol edilmesini izlediği gözlemlendi. Ancak herhangi bir yakalama kararı olmadığı için sorunsuzca geçtiler ve kaçışları gerçekleşti.