Bist 100
10.229,68 0%
DOLAR
32,22 0,02%
EURO
34,78 -0,27%
ALTIN
2.415,08 -0,71%

Manisa'da Geleneksel Mesir Macunu Festivali'nde 7 ton mesir macunu dağıtıldı: Şifa dağıtan renkli gösteri sona erdi

Geleneksel Mesir Macunu Festivali, Manisa'da coşkuyla kutlandı. Tarihi Sultan Camisi'nde yapılan şifa dağıtma ritüeli büyük ilgi gördü.

Yayın Tarihi: 28.04.2024 17:08
Güncelleme Tarihi: 28.04.2024 17:08

Manisa'da Geleneksel Mesir Macunu Festivali'nde 7 ton mesir macunu dağıtıldı: Şifa dağıtan renkli gösteri sona erdi

Manisa'nın tarihî Sultan Camisi'nde düzenlenen Geleneksel Mesir Macunu Festivali, yine binlerce kişiyi bir araya getirerek coşkulu bir atmosferde gerçekleşti. UNESCO'nun İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'nde yer alan ve bu yıl 484'üncü kez kutlanan festival, Osmanlı dönemine dayanan köklü bir geleneği yaşatıyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Vali Enver Ünlü, Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ve birçok yabancı delegasyonun da katılımıyla gerçekleşen festivalde, Osmanlı padişahlarını canlandıran tiyatrocuların gösterisi ve halk oyunları ekiplerinin performansı büyük beğeni topladı.

Mesir macununun şifalı özelliğiyle ilgili efsanevi hikayenin canlandırıldığı törende, Yavuz Sultan Selim'in eşi Hafsa Sultan'ın her bahar geldiğinde halka saçılmasını istediği mesir, Sultan Camisi'nin kubbe ve minarelerinden 7 tonluk bir miktarla halka dağıtıldı. Protokol üyeleri ve vatandaşlar, mesir macununu kapabilmek için birbirleriyle yarıştılar.

manisa

Festival kapsamında, tarihi öneme sahip mesir macununun içeriği hakkında bilgi verilerek, katılımcılar geleneksel mesir macununu tadma fırsatı buldular. Festivalin sona ermesiyle birlikte, Manisa'da renkli ve neşeli bir etkinlik daha