Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

En Düşük Emekli Maaşı Belli Oldu! SGK Uzmanı ‘’Hayırlı Olsun Diyerek’’ Duyurdu

SGK Uzmanı Ali Tezel, “hayırlı uğurlu olsun” temennisinde bulunarak, en alt seviye emekli aylığının miktarını duyurdu.

Yayın Tarihi: 07.05.2024 21:52
Güncelleme Tarihi: 07.05.2024 21:52

En Düşük Emekli Maaşı Belli Oldu! SGK Uzmanı ‘’Hayırlı Olsun Diyerek’’ Duyurdu

SGK Uzmanı Ali Tezel, birçok emekli ve çalışanın moralini bozacak türden olumsuz bir haber paylaştı.

SGK Uzmanı Ali Tezel, yerel seçimler sonrası emekli ve çalışan maaşlarına gelecek kesintiyi açıklayarak, birçok kişiyi etkileyecek üzücü haberi aktardı.

emekli maaş kesintisi

Ocak ayında emekli maaşlarına uygulanan %49,25’lik artış sonucu, en düşük emekli aylığı 10 bin TL’ye çıkmıştı. Fakat sürekli yükselen enflasyon nedeniyle yapılan zamlar, açlık sınırını 16 bin TL’ye taşıyarak emeklilerin geçim zorluğu çekmesine sebep olmaktadır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, belediyeler aracılığıyla emekli kartı ve Temmuz ayında ek zam yapılacağına dair işaretler vererek, yerel seçimlerde emeklilik maaşları hakkında konuşmuştu. Seyyanen zammın yapılmamasından ötürü öfkelenen emekliler, sosyal medya platformlarında bu duruma dair eleştirilerini dile getirdiler.

emekli maaşı

EMEKLİLERİN TEPKİSİ VE YEREL SEÇİM ETKİSİ

Yerel seçimlerde emeklilerin gösterdiği reaksiyon, CHP’nin AKP’ye karşı yirmi yıl sonra elde ettiği önemli zaferin bir etkeni oldu. Birçok sosyal güvenlik uzmanı, seçim sonuçlarını emeklilerin reaksiyonları olarak yorumladı. 

Şimdi merak edilen konu, hükümetin emekliler adına hangi yeni politikaları hayata geçireceği.

SGK UZMANI ALİ TEZEL’İN DEĞERLENDİRMELERİ

TELE 1’de canlı yayına katılan SGK Uzmanı Ali Tezel, dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “2024, emeklilerin yılı olacak” açıklamasına değinen Tezel, emekli oylarının büyük bir kısmının sandığa gitmediğini savundu. Tezel, “Fakat durumun farkında olan emeklilerin, AKP haricindeki partilere oy vermeye devam ettiğini” belirtti.

emekli promosyon

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ VE ERKEN SEÇİM İHTİMALİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden aday olabilmesi için anayasa değişikliğinin şart olduğunu dile getiren Tezel, bu durumun meclisin seçim kararı almasını gerektireceğini ifade etti. 

Anayasa değişikliğinin gerçekleşemeyeceğini öngören Tezel, bunun yerine erken seçim kararının alınabileceğini ve bu durumun emeklilerin mali durumunu doğrudan etkileyeceğini vurguladı.

MAAŞLAR VE ENFLASYON

Tezel, çalışan ve emekli maaşlarına ilişkin olarak, asgari ücrete ara zam yapılmasının gündemde olmadığını iddia etti. Emeklilere, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) belirlediği enflasyon oranında bir düzenleme yapılacağını, ancak bunun bir zam değil, altı aylık yasal Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) artışı olacağını belirtti.