Bist 100
10.319,96 1%
DOLAR
32,26 -0,06%
EURO
35,1 -0,02%
ALTIN
2.454,48 0,02%

ChromeOS güncellemesiylekonum kontrolü geliyor

Google üzerinde güncellemeler gelmeye devam ederken ChromeOS işletim sisteminde yenilikler devam etmektedir. ChromeOS için gelecek yeni bir güncellemeyle beraber konum kontrolü haline getirilecek. İşte chromeOS güncellemesine dair bilgiler...

Yayın Tarihi: 23.03.2024 15:01
Güncelleme Tarihi: 23.03.2024 15:01

ChromeOS güncellemesiylekonum kontrolü geliyor

Google, Chromebook dizüstü bilgisayarlarını yaygınlaştırmak için ChromeOS üzerinde işletim sistemi güncellenirken yeni özelliklerin sunulması hedefleniyor. Teknolojinin zirvesinde yer alan ChromeOS’ta güvenlik ve gizlilik odaklı güncellemelerle beraber kullanıcılara sunuldu. Gelen bilgiler ve görünüşe göre güncellemelerin devam edeceğine işaret ederken yapılan açıklamaya göre ileriki bir güncelleme ile ChromeOS’a konum kontrolleri olacağı belirtildi.

CHROMEOS İÇİN KONUM KONTROLÜ
ChromeOS’a gelecek yeni güncelleme ve sürümle beraber hangi uygulamanın ve sistem hizmetinin coğrafi konum bilgilerine eriştiğini ya da erişebileceğine dair belirlemeler başladı. Bu konum kontrolü için güzel güncelleme olarak görülsede bir çok sorunun çözülmediği görülmektedir. Bununla beraber bu kontroller sadece Google Konum Hizmetlerini devre dışı kalarak fakat bir uygulama ya da internet sitesi üzerinden IP bilginize bakarak konumunuz hakkında bilgi sahibi olmanız mümkün.

chromeos güncelleme
Gizlilik güncellemesiyle beraber ChromeOS, daha ayrıntılı kamera, mikrofon ve coğrafi konum kontrolleri yer almaktadır. Bu kontroller uygulamaların cihazlarda sınırlı hale gelirken kullanıcılar gelecek güncelleme ile mikrofon gibi aygıt erişimler üzerinde reddedilmektedir. Chromebook'larda kullanıcılarla buluşması beklenirken yeni cihazlar için ise Ayarlar > Güvenlik ve Gizlilik sekmesine gitmeniz ya da uygulama verilerinden kontrol edilebilmektedir.