Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,34 -0,07%
EURO
34,88 0,06%
ALTIN
2.378,64 -0,26%

Bursa'da bir ilk: Elektrikli otobüsler trafiğe çıktı

Türkiye'nin en genç otobüs filosuna sahip olan Bursa'da toplu taşımanın kalite ve konforunu en üst düzeye çıkarmak amacıyla Bursa Belediyesi, yüzde 100 üretilen elektrikli filosuna iki otobüs daha ekleyerek "elektrikli otobüs" dönüşümüne başladı. İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 11.03.2024 14:20
Güncelleme Tarihi: 11.03.2024 14:20

Bursa'da bir ilk: Elektrikli otobüsler trafiğe çıktı

Bursa'da trafik sorununu çözmek için yeni raylı sistem, yol, köprü ve kavşak yatırımlarına devam eden Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma kültürünün kentte yaygınlaştırılması için de çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmaların en yenisi olan elektrikli otobüsler Bursalıların hizmeti için yollarda. Detaylar haberimizde...

hülya

BURSA'DA ELEKTRİKLİ OTOBÜS KULLANILMAYA BAŞLANACAK

Bursa Belediyesi'ne 2 adet e-ATA satışı yapan yerli ticari araç üreticisi Karsan, fabrikada düzenlenen törenle şehrin ilk elektrikli otobüslerini teslim etti.

Bursa Belediyesi’ne 2 adet e-ATA satan Karsan, şehrin ilk elektrikli otobüslerini fabrikada düzenlenen törenle teslim etti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Karsan, Türkiye'deki yerel yönetimlere araç filolarının son teknolojiyle donatılmış gelişmiş araçlarla yenilenmesi konusunda destek sağlıyor. Bu kapsamda iki yeni nesil çevre dostu Karsan e-ATA, Bursa'da devreye alınacak.

Bursa'daki Karsan Fabrikası'nda düzenlenen devir teslim törenine, Bursa Milletvekili Mustafa Varank, Bursa Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Burulaş Genel Müdürü Kürşat Çapar, Ulaştırma Daire Başkanı Rüştü Şanlı, Karsan CEO'su Okan Baş, Genel Müdür Yardımcısı Okan Baş katıldı. Karsan Muzaffer Arpacıoğlu, yer aldı. Karsan Ticari Müdürü Adem Metin'in yanı sıra çok sayıda belediye çalışanı, özel halk otobüsü işletmecileri ve Karsan çalışanlarının da yer aldığı geniş katılımla gerçekleşti.

BU İŞ BİRLİĞİ İLE KARSAN E-ATA'LAR, BURSA'DA HİZMET VEREN İLK ELEKTRİKLİ OTOBÜSLER OLMUŞ OLDU.

Karsan CEO'su Okan Baş, "mobilitenin geleceğinin ilerisinde" vizyonuyla hareket ettiklerini vurgulayarak, 'Dünya genelinde toplu ulaşımın elektrikli ve otonom dönüşümünde öncü rolümüzü güçlendirerek sürdürüyoruz. Bu kapsamda Japonya'dan ABD'ye kadar çok geniş bir coğrafyada faaliyetlerimiz devam ediyor. Türkiye'deki elektrikli dönüşümde de öncü konumdayız. Bugün 23 ülkede elektrikli araçlarımızla dünyanın dört bir yanında hizmet veriyoruz. Kendi şehrimiz Bursa'nın da toplu ulaşımdaki ilk elektrikli otobüsleri için Karsan'ı tercih etmesi bizi ayrıca gururlandırdı' değerlendirmelerinde bulundu.

Karsan e-ATA'nın Avrupa'da kendini kanıtlamış bir model olduğunu vurgulayan Baş, sözlerini şöyle tamamladı: “e-ATA, Sürdürülebilir Otobüs Ödülleri'nde şehir içi ulaşım kategorisinde 'Yılın Otobüsü' ödülünü kazanan modellerimizden biri. Araçlarımız İtalya, Romanya gibi ülkelere yolcu taşımaya devam ediyor. Karsan olarak ilk elektrikli aracımız e-JEST'i 2018 yılında piyasaya sürdük ve 2019 yılında hemen sattık. Bunu diğer elektrikli araçlarımız e-ATAK ve e-ATA izledi. Bu beş yıllık kısa dönemde elektrikli araçlar toplam araç satışlarımızın %80'ine ulaştı.

Basın bülteninde yer alan bilgiye göre, Bursa'ya teslim edilen 12 metrelik e-ATA Karsan, 27 oturan yolcu ve 43 ayakta yolcu alabiliyor. Yüzde 100 yerli üretim olan araç, tamamen alçaltılmış tabanı sayesinde yaşlı ve engellilerin erişimini kolaylaştırıyor.

Bursa'da kullanılacak Karsan e-ATA, 3 saatlik şarj süresiyle 450 kilometre yol kat edebilecek.