Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

KPSS şartsız 18 yaş üzeri! Göç İdaresi en az lise mezunu personel alımı yapacak

Göç İdaresi Başkanlığı, işçi alımı yapacağını duyurdu. Bu kapsamda 18 yaş üzeri herkesin başvurabileceği bildirilirken, son tarih de açıklandı. İşte Göç İdaresi Başkanlığı'nın 2024 Mayıs ayı personel alım ilanı...

Yayın Tarihi: 04.05.2024 17:54
Güncelleme Tarihi: 04.05.2024 17:54

KPSS şartsız 18 yaş üzeri! Göç İdaresi en az lise mezunu personel alımı yapacak

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığına personel alımı yapacağını duyurdu. Bu kapsamda temizlik görevlisi ve şöför alımı yapacağını duyuran Göç İdaresi Başkanlığı, düzenli işçi alımı gerçekleştirileceğini kaydetti. Bu kapsamda, 2024 yılı bakanlık işçi alımı ilanı yayımlanırken, memur ve sözleşmeli personel alımlarına başvuruların İŞKUR üzerinden yapılacağı vurgulandı.

Göç İdaresi Başkanlığı işçi alım şartları neler? 

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından personel alımı yapılacağı duyuruldu. Bu kapsamda şartlar da yayımlandı. İşte Göç İdaresi Başkanlığı’nın personel alım şartları: 

  • TC vatandaşı olmak 
  • 18 yaşını tamamlamış olmak 
  • Affedilmiş olsa dahi devlet güvenliğine karşı, anayasal düzene karşı, milli savunma ve devlet sırlarına karşı suç işlememiş; hırsızlık, rüşvet, fuhuş ya da sahtecilik gibi yüz kızartıcı suçlardan hüküm giymemiş olmak. 
  • İlan tarihi itibarıyla askerlik ile ilişiği bulunmamak 
  • Kamu haklarından mahrum olmamak
  • Görevini yapmaya engel olarak bir sağlık problemi olmamak 
  • Güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç almak 
  • Emeklilik, yaşlılık ya da malullük aylığı almıyor olmak 
  • Bayburt ilinde ikamet ediyor olmak 
  • Öncelikli durumlarını gösteren belgeye sahip olmak 

göç idaresi başkanlığı

Göç İdaresi Başkanlığı işçi alım detayları neler? 

Göç İdaresi Başkanlığı’nda işçi alımlarında söz konusu işçilerin deneme süresinin 2 ay olacağı bildirildi. En çok 2 aylık bir deneme süresinin ardından başarısız olanlar, bildirim süresine gerek olmadan tazminatsız olarak işten çıkarılacak. 

İŞKUR tarafından gönderilen talep ve şartlara uygun olan kişiler açık iş sayısına göre asil ve yedek olarak ayrılacaklar. Bu kapsamda noter huzurunda bir kura çekimi de yapılacak kimin pozisyona yerleştireceği netleştirecek. Ayrıca birden fazla unvana başvuru yapan adaylar da değerlendirilmeyecek. Talep edilen şartları taşımadığı anlaşılan adayların başvuruları sonlandırılacağı gibi gerçeğe aykırı belge verenler hakkında da yasal işlem başlatılacak. 

Göç İdaresi Başkanlığı işe alım başvuruları ne zaman? 

29 Nisan tarihinde başlatılan başvuruların bugün sona ereceği tekrar hatırlatıldı. İŞKUR’un resmi internet sitesi üzerinden yapılacak olan başvurular bugün saat 00.00’a kadar devam ediyor olacak.