Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

PTT'den 3.729 TL destek ödemesi: Başvurana 10 güne veriliyor

Aile Bakanlığı tarafından sunulan destekler ile alakalı gelişmeler yakından takip ediliyor. PTT tarafından hak sahibi ibreye 3.729 TL ödeniyor

Yayın Tarihi: 04.05.2024 22:02
Güncelleme Tarihi: 04.05.2024 22:02

PTT'den 3.729 TL destek ödemesi: Başvurana 10 güne veriliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli ve bakıma ihtiyacı olan bireye özel olarak destekler devam ediyor. Hükümet Bakanlık aracılığı ile bu destekleri sağlarken, ödemeler ise PTT üzerinden tamamlanıyor. Kadın, çocuk, engelli, işsiz gibi kesme desteklerini sürdüren bakanlık, öte yandan yaşlılara özel desteklerde sunmakta. Herhangi bir sigorta ile ilişkisi bulunmayan, 65 yaş üzerindeki yaşlılara sağlanan bu yardım ile alakalı olarak başvurular SYD Vakıflarına yapılırken, bu program kapsamında, ihtiyaç sahibi yaşlılara 3 bin 729 TL maddi destek sağlanıyor. Yaşlılık aylığı adı altında ödenen 65 yaş maaşı 3 ayda bir ödenmektedir. 65 yaşını doldurmuş ve sosyal güvencesi olmayan, öte yandan belirlenen gelir sınırını aşmayan bireyler bu destekten faydalanabilmektedir. Kişi başına düşen tutar asgari ücretin üçte birine tekabül etmesi zorunluluğu mevcuttur. 

tll

YAŞLILIK MAAŞI NE KADAR ÖDENİYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan yaşlı aylığı, belirli gelir kriterlerini sağlayanlara ödenmektedir. Başvuru sahibinin geliri ve eşinin geliri esas alınarak değerlendirilirken, diğer hane üyelerinin gelir tutarlarının dikkate alınmadığı bilinmektedir. Bu da başvuru sahipleri için avantajlı bir durum oluştururken, Temmuz ayına kadar 3 bin 504 TL olarak ödenen yaşlı aylığı tutarının, temmuz ayında memur maaş zammı oranında artması bekleniyor. Temmuz ayına kadar 3 bin 504 TL olarak ödenen yaşlı aylığı tutarının, Temmuz ayında memur maaş zammı oranında artması bekleniyor.

tll

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın il müdürlüklerine veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılan başvurular, bakanlık tarafından incelemye alınarakj, belirli koşulların sağlanması durumunda destek ödemeleri başlamakta ve 3 ayda bir olarak ödenmektedir.  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yaşlılara ve dar gelirli vatandaşlara yönelik bu yardım programı, ihtiyaç sahiplerine önemli bir destek sağlıyor.