Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Android kullanıcıları artık birinin konumunu Kişiler uygulamasından gerçek zamanlı görebilecek!

Google, Android'deki Kişiler uygulamasına sessizce gerçek zamanlı konum paylaşımını dahil ediyor. Buna göre, Kişiler uygulamasındaki birinin gerçek zamanlı konumuna ulaşılabilecek.

Yayın Tarihi: 21.12.2023 10:04
Güncelleme Tarihi: 21.12.2023 14:55

Android kullanıcıları artık birinin konumunu Kişiler uygulamasından gerçek zamanlı görebilecek!

Google, Kişiler uygulamasının en son sürümünde, Google Haritalar aracılığıyla birisinin gerçek zamanlı olarak tam konumunuzu görmesine izin verme özelliğini sessizce etkinleştirdi.

Google Haritalar aracılığıyla konumunuzu paylaşma özelliği bir süredir mevcut olduğundan, bunun yeni bir özellik olmadığını belirtmek gerekiyor. Ancak Kişiler'e yapılan bu yeni ekleme daha kullanışlı. Çünkü birini arayacak ya da mesaj atacaksanız, bunu yapabilir ve nerede olduklarını tek bir yerde görebilirsiniz.

Konumunuzu paylaşmaya başlamak için yapmanız gereken birkaç şey var. İlk olarak, diğer kişinin Gmail'inin hesabınızdaki kişi kartına kaydedilmiş olması ve ikincisi ise konumunu gösteren kişinin Google Haritalar'da konum paylaşımının açık olması gerekiyor. Fakat bu bilgiyi gören kişinin, diğer kişinin de kendisini görmesini istemediği sürece konum paylaşımının etkin olması gerekmeyecek.

kişiler

KONUM PAYLAŞIMI NASIL ETKİNLEŞTİRİLİR?

Haritalar'da konum paylaşımını etkinleştirmek için uygulamaya gidin. Sağ üstteki profil resmine dokunun ve ardından konum paylaşımı ve yeni paylaşıma dokunun. Belirli bir süre boyunca veya ayar kapatılana kadar konumunuzu paylaşma seçeneği olacak.

Bu iki koşul yerine getirilirse, telefonunuzda o kişinin kişi kartında, arama veya mesaj gönderme seçeneklerinin altında küçük bir Google Haritalar modülü görebileceksiniz. Bu modüle dokunduğunuzda o anda nerede olduklarına dair bir harita açılacak. Ayrıca, bulundukları yere yol tarifi alma veya konumunuza ulaştıklarında bir uyarı alma seçeneğiniz de olacak.

Yeni özellik için Kişiler'in en son sürümü olan 4.22.37.586680692 sürümü gerekiyor. Hangi sürüme sahip olduğunuzu görmek için Kişiler uygulamasını uzun süre basılı tutun, uygulama bilgilerine dokunun ve ardından en alta kadar kaydırın. En son sürüme sahip değilseniz, Google Play Store'a gidin ve uygulamayı güncelleyin.