Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Başvurusu onaylanan 5 bin 783 TL bayram harçlığı alacak! 18-65 yaş arası vatandaşlara destek!

PTT, ailelere bayram coşkusunu artırmak için büyük bir destek sunuyor! Çocuk sahibi ailelere yönelik nakit destek ödemelerine başlıyor ve bu kişilere 5 bin 782 Türk Lirası değerinde bayram desteği verilecek. İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 06.04.2024 21:48
Güncelleme Tarihi: 06.04.2024 21:48

Başvurusu onaylanan 5 bin 783 TL bayram harçlığı alacak! 18-65 yaş arası vatandaşlara destek!

PTT, çocuk sahibi ailelere yönelik nakit destek ödemelerine başlıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal yardım ve destek ödemelerinin büyük çoğunluğu PTT aracılığıyla vatandaşlara ulaştırılıyor. Ramazan Bayramı öncesi, sosyal ve ekonomik destek ödemeleri için ödeme tarihleri belirlendi. 

Birçok vatandaş, bu ödemelerin bayram öncesinde yapılıp yapılmayacağını merak ediyordu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuklu ailelere yönelik SED yardımını bayram öncesine çekti. Ortalama olarak 5.782 Türk Lirası tutarındaki sosyal ve ekonomik destek ödemeleri, hesaplara aktarılıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sağladığı sosyal yardım ve destek ödemeleri devam etmekte. Birçok ödeme, bayram öncesine alınmıştı. Aile Bakanlığı, çocuklu ailelere yönelik SED ödemesinin de bayram öncesinde hesaplara yatırılacağını duyurdu. Ancak, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin miktarı ve yatırılacağı tarih konusunda detaylı bilgi verilmedi. 


PTT'DEN ÇOCUK SAHİBİ AİLELERE YENİ NAKİT DESTEK

PTT'DEN ÇOCUK SAHİBİ AİLELERE YENİ NAKİT DESTEK

Ailelere yönelik yapılan ortalama 5.782 Türk Lirası tutarındaki ödemeler çocukların eğitim düzeyine göre değişiklik gösteriyor. Sosyal yardımlar, 2024 yılının başında uygulanan zamlarla birlikte yaklaşık %50 oranında arttı. Bu artıştan etkilenen ödemelerden biri de sosyal ve ekonomik destek ödemeleri, diğer adıyla SED yardımı oldu. 2024 yılı SED yardımı miktarları şu şekilde belirlendi:

Okul öncesi eğitim alan çocuklar için aylık 3.614 Türk Lirası,

İlköğretim öğrencileri için 5.421 Türk Lirası,

Ortaöğretim öğrencileri için 5.782 Türk Lirası,

Üniversite öğrencileri için ise en fazla 6.505 Türk Lirası ödeme yapılacak.

Bu yeni düzenlemelerle birlikte ailelere sunulan ekonomik destek miktarlarında önemli bir artış yaşandı. 

Aile Bakanlığı tarafından sağlanan SED yardımı, Nisan 2024 ödemeleri için son tarih olan 8 Nisan'da vatandaşların hesaplarına aktarılacak. Bu ödemeler, T.C. kimlik numarasının son rakamına göre belirlenen bir düzende yapılıyor. 

Henüz başvuru yapmamış olan aileler, e-devlet üzerinden T.C. kimlik numaraları ile başvuru formunu doldurarak bu ekonomik destekten yararlanabilirler. Başvuruda bulunmak için en önemli şart, hane içindeki kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olmasıdır. Yalnızca okula giden çocukları olan aileler bu ödemeden faydalanabilmektedir. Başvuru şartlarını taşıyanlar, T.C. kimlik kartları ile birlikte en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na da başvurabilirler. 

SED yardımı, 12 ay boyunca düzenli olarak ödenir ve her ay otomatik olarak PTT veya Ziraat Bankası IBAN numarası üzerinden yapılmakta. Bu düzenleme ile ailelere yönelik sağlanan ekonomik destek, sosyal yardımların etkin bir şekilde dağıtılmasını amaçlamakta.