Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,45 -0,15%
EURO
34,83 -0,66%
ALTIN
2.427,5 0,14%

Bakanlık başvuruları tekrar açtı! Hane başı 5.330 TL yardımı siz de kapın

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Mart ayına özgü destek ödemelerine ilişkin önemli duyurular yapıldı. Türkiye genelindeki düşük gelirli ailelere yönelik gerçekleştirilen sosyal ve ekonomik yardımların detayları açıklandı. Bakanlık, resmi internet sitesi ve sosyal medya platformları aracılığıyla destek ödemelerine ilişkin bilgilendirme gerçekleştirirken, yapılan açıklamalarda ayrıntılara vurgu yapıldı. İşte ayrıntılar...

Yayın Tarihi: 25.03.2024 13:25
Güncelleme Tarihi: 25.03.2024 13:25

Bakanlık başvuruları tekrar açtı! Hane başı 5.330 TL yardımı siz de kapın

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Mart ayında gerçekleştirdiği destek ödemelerine dair araştırmalar titizlikle sürdürülüyor. Bu hafta da bakanlık, resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden destek ödemeleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakanlık tarafından yapılan duyuruya göre, düşük gelirli hanelere ortalama 5.330 Türk Lirası tutarında sosyal ve ekonomik destek ödemesi sağlandı. Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımlarının hesaplara aktarılmasının ardından, detaylara ilişkin araştırmalar da hızla devam ediyor.

SED YARDIMI ZAMMI NE OLACAK? İŞTE MERAK EDİLENLER

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Mart ayında gerçekleştirdiği destek ödemelerine dair araştırmalar titizlikle sürdürülüyor. Bu hafta da bakanlık, resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden destek ödemeleri ile ilgili önemli açıklamala

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre, mart ayında sosyal ve ekonomik destek ödemeleri bu hafta içerisinde hesaplara aktarıldı. Ortalama 5330 Türk Lirası tutarındaki bu yardım, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, yapılan açıklamada, çocukların aile ortamında sağlıklı bir şekilde büyümelerinin toplumsal değerlerin korunmasında büyük önem taşıdığına vurgu yaparak, Mart ayına ilişkin 884,7 milyon Türk Lirası tutarında SED ödemesi gerçekleştirildiğini belirtti.

SED Yardımı 2024 Temmuz Zammı Beklentileri

2024 yılının başlarında memur maaş katsayısına göre yapılan zamlarla birlikte sosyal ve ekonomik destek ödemelerinde önemli artışlar yaşandı. Ortalama destek miktarı 5330 Türk Lirası seviyesine yükseldi. Temmuz ayında da benzer bir zammın olup olmayacağı ise merak konusu. Temmuz ayındaki zam miktarı, ocak ayındaki gibi altı aylık enflasyon verileri ve memur maaş zammıyla belirlenecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın, sosyal ve ekonomik destek ödemelerindeki artışlar ve diğer sosyal yardımlardaki gelişmeler hakkında kamuoyunu aydınlatması bekleniyor.