Bist 100
10.137,22 0%
DOLAR
32,19 -0,08%
EURO
34,8 -0,21%
ALTIN
2.416,31 -0,66%

Emekliye Pazartesi müjdesi! Sabah 08.00'de o bedava destek hizmeti başlıyor

Emekliye yönelik sunulan hizmetler hem beledibah başlıyor.

Yayın Tarihi: 28.04.2024 13:56
Güncelleme Tarihi: 28.04.2024 13:56

Emekliye Pazartesi müjdesi! Sabah 08.00'de o bedava destek hizmeti başlıyor

Emekli maaşına yapılan zam ve en düşük emekli maaşının 10 bin liraya yükseldiği Ocak ayı sonrasında aradan geçen 4 ayda maaşlar erimeye başladı. Emekli merakla Temmuz ayında yapılacak olan zammı bekliyor. Emeklinin eriyen maaşlarına istinaden hükümet tarafından bir çok destek paketi sunulurken, hükümetin yanı sıra belediyelerden de emekliye destekler skmaya devam ediyor. 

Özellikle de yerel seçim öncesi başkan adyalarını verdiği vaatler, başkan seçilmeleri akabinde tek tek yerine getirilmeye başlamış iken, yeni bir seçim manifestosunun daha hayata geçirildiği belirtilmiş bulunuyor. Geçim sıkıntısı çeken emeklilere yönelik destekler artıyor. Aksaray Belediye başkan adayı tarafından 31 Mart Seçimleri'nde verilen vaat yerine getirerek emeklilere ücretsiz kuaför hizmeti onay almış bulunuyor. 

zam

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ALANA DESTEK

Memur SGK ve Bağ Kur emeklilerine Ocak ayında yapılan zam, artan enflasyon karşısında yetersiz kaldı.  En düşük emekli maaşı 10 bin liraya yükselse de, bu oran açlık sınırının altında kalmaya devam ediyor. 2024 emekliler yılı kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekliye ek destek paketleri açıklaması akabinde emeklkiye yönelik bir çok belediye desteği de startını vermiş bulunuyor. Özellikle de açlık sınırı altında kalan ve en düşük emekli maaşı alan emekliyi ilgilendiren bu destekler, emekliye rahat bir nefes aldıracağa benziyor. 

HÜKÜMETTEN DESTEK PAKETİ

En düşük emekli maaşı 10 bin lira olarak öndemeye devam ediyor. bu emeklilere ek destek olarak, maaş dışında geliri ve mülkü olmayan emekliler için elektrik, doğal gaz, su faturaları desteği ve emekli kartları üzerinden gıda faturası desteği içeren bir paket hazırladı. Komisyon tarafından oaketin kısa süre içerisinde onay alması bekleniyor. 

tll

AKSARAYDA EMEKLİYE KUAFÖR DESTEĞİ

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer de seçim öncesi verdiği sözleri yerine getirmeye başladı. Belediye bünyesinde bulunan kuaför salonunun kapılarını emeklilere sonuna kadar açtı. Emekliler, kuaför salonunda traş başta olmak üzere tüm kuaför hizmetlerini ücretsiz alabilecekler. Yapılan açıklamada emekliye özel olarak kuaför salonlarının sabah saatlerinde açılacağı ve akşamın belli bir vaktine kadar da hizmet vereceği belirtildi. Evinden çıkmayan emekliye özel olarak geçtiğimiz dönemde evde3 hizmet veren belediye, kentte yaşayan 7'den 70'e herkese bu kapsamda hizmet verecek.