Yaşar Üniversitesi'nden çevre dostu yöntemlerle kırmızı-mor meyvelerden fonksiyonel gıda takviyesi
Yaşar Üniversitesi'nde geliştirilen çevre dostu yeşil ekstraksiyonla kırmızı-mor meyve özlerinden antioksidan zengini, çiğnenebilir bağışıklık destekleyici fonksiyonel gıda prototipi elde edildi.
Yaşar Üniversitesi'nde kırmızı-mor meyvelerden çevre dostu fonksiyonel gıda geliştirilmesi Antioksidan zengini kırmızı-mor meyveler, Yaşar Üniversitesi'nde yürütülen bir bilimsel çalışma ile çevre dostu teknolojiler kullanılarak bağışıklığı destekleyen fonksiyonel bir gıda takviyesine dönüştürüldü. Proje, sürdürülebilir yeşil ekstraksiyon teknolojileri ile elde edilen özütlerin,…