Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,45 -0,15%
EURO
34,83 -0,66%
ALTIN
2.427,5 0,14%

Yapay zekalı Google arama özelliğinde güvenlik sorunu

Google’da yapay zeka destekli arama devri başlıyor! Ancak ne yazık ki sorunlu bir başlangıca imza attı. Kötü niyetli yazılımları önerdiği ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Yayın Tarihi: 27.03.2024 13:54
Güncelleme Tarihi: 27.03.2024 13:54

Yapay zekalı Google arama özelliğinde güvenlik sorunu

Google'ın yapay zeka destekli arama özelliği olan Search Generative Experience (SGE), kullanıcıların daha karmaşık sorular sormasına ve ilgili içeriklere hızlı erişim sağlamasına olanak tanıyan bir araç olarak sunuldu. Ancak, SGE'nin kötü niyetli siteleri önerme potansiyeli, ciddi güvenlik endişelerine yol açıyor.

SGE'nin test aşamasında bile, kullanıcılar tarafından yapılan geri bildirimlerde, önerilen sitelerin dolandırıcılık ve kötü amaçlı yazılımlar içerdiği belirtiliyor. Özellikle, SGE tarafından listelenen sitelerin benzer yapıları ve yönlendirme taktikleriyle sahte içeriklere yönlendirdiği bildiriliyor. Bu durum, kullanıcıların güvenliğini tehlikeye atabilecek ciddi bir sorun olarak öne çıkıyor.

google yapay zeka destekli arama

Google, spam'e karşı koruma sağlamak adına sürekli olarak sistemlerini güncellediğini ifade ediyor; ancak, SGE'nin test aşamasında bile güvenlik önlemlerinin yetersiz kaldığı görülüyor. Bu durum, yapay zekanın gelişimiyle birlikte ortaya çıkan yeni güvenlik zorluklarını da beraberinde getiriyor.

Kullanıcıların, yapay zeka destekli araçlar kullanırken dikkatli olmaları ve güvenliklerini korumak için ek önlemler almaları gerekebilir. Bu durum, yapay zeka teknolojisinin ilerlemesiyle birlikte, teknoloji şirketlerinin güvenlik konusunda daha kapsamlı önlemler alması gerektiğini gösteriyor.