Bist 100
10.336,5 0%
DOLAR
32,27 0,07%
EURO
34,79 0,03%
ALTIN
2.390,43 -0,28%

Doğum günlerinin vazgeçilmez tarifi olacak! 1 saatte yapacağınız ağlayan pasta tarifi

Artık pastaneden pasta almanıza gerek yok! Doğum günlerinin gözdesi olacak pastanın tarifi haberimizde!

Yayın Tarihi: 26.04.2024 20:41
Güncelleme Tarihi: 26.04.2024 20:41

Doğum günlerinin vazgeçilmez tarifi olacak! 1 saatte yapacağınız ağlayan pasta tarifi

Ağlayan pasta, adından da anlaşılacağı üzere dikkat çeken lezzetli bir tatlıdır. Bu kılavuz, zengin çikolata lezzetini seven kişiler adına mükemmel ağlayan pastanın nasıl pişirileceğine dair adım adım talimatlar sağlar. Öyleyse haberimizi okumaya devam edin ve bu lezzetli ve göz alıcı pastanın tadını çıkarın.

AĞLAYAN PASTA TARİFİ

Evde ağlayan pasta yapmak düşünülenden çok daha basittir. Bu tarif, her adımda mükemmel kıvamda bir pasta hazırlamanıza olanak tanır. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz bu çikolata lezzeti sofralarınızın yıldızı olacak. Ağlayan Pasta, çikolatanın büyüsünü tatlıya dönüştüren özel bir lezzet. Bu tarif, zengin çikolata sosu ve nefis pastasıyla tatlı zamanlarını daha da eğlenceli duruma getirecek.

MALZEMELER

Kek Hamuru

Üç adet yumurta

Bir su bardağı toz şeker

Bir kahve fincanı süt

Bir kahve fincanı sıvı yağ

Bir paket kabartma tozu

İki yemek kaşığı kakao

Bir buçuk su bardağı un

Keki ıslatmak için:

Bir buçuk su bardağı soğuk süt

Ağlayan Pasta Tarifi

Ara kısmı için:

İki paket kremşanti

Bir buçuk su bardağı soğuk süt

Üst kısmı için:

Bir paket çikolata sosu

40 gram bitter çikolata (ya da sütlü çikolata)

Öncelikle kek hamurunu hazırlayın. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın, süt ve yağını ekleyin, kakaoyu ekleyin, un ve kabartma tozunu ekleyin. Büyük veya orta boy bir fırın tepsisinin tabanını yağlayın ve karışımı içine dökün. 170 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin. İçini kontrol etmek için kürdan kullanın. Kekin içine kürdan batırın, eğer yapışmıyorsa pişmiş demektir. Pastada kürdanla bir delik açın ve soğuk sütü dökün. Çırpılmış kremayı kalınlaşana kadar çırpın. Tamamen soğuyan kekin üzerine eşit şekilde yayıp buzdolabına koyun. Çikolata sosunu paketin üzerindeki talimatlara göre hazırlayın ve koyulaşınca ocağı kapatın. Çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın. Çikolatayı sosa eklemezseniz sorun olmaz. Sosu soğumaya bırakın. Tamamen soğuyan sosu kekin üzerine eşit şekilde dökün. 4,5 saat buzdolabında bekletin. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin. Daha sonra servis yapabilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.