Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Altında trend değişti! Adeta sağ gösterip sol vuracak

Altın fiyatlarında artış devam edecek mi? Yatırımcı ve ekonomi uzmanlarının yakın araştırma odağına dahil olan altın fiyatları konusunda uyarılar yapılmaya devam ediyor.

Yayın Tarihi: 07.05.2024 16:19
Güncelleme Tarihi: 07.05.2024 16:19

Altında trend değişti! Adeta sağ gösterip sol vuracak

Yatırımcı ve ekonomi uzmanlarının yakın araştırma odağına dahil olan altın fiyatları konusunda uyarılar yapılmaya devam ediyor. Altın trenini kaçırmamak adına uzmanlar uyarılarına devam ederken, adeta yastık altı yatırımın vakti geldi dedirtiyor. Uzmanlar, altın fiyatlarının uzun vadede artış eğiliminde olacağını öngörürken, yatırımcılar altın yatırımının avantajları ve dezavantajları konusunda bilgi edinmek istiyor.

ALTIN

ALTIN FİYATLARI ARTACAK MI?

Ekonomi uzmanı Tunç Şatıroğlu da altın fiyatlarının yükseliş trendine dair analizlerini paylaşarak, gram altının 3 bin lira seviyesini hedefleyebileceğini belirtiyor. Amerikan Merkez Bankası'nın faiz indirim kararlarının bu konuda etkili olabileceği konusunda uyarıda bulunan Şatıroğlu, jeopolitik riskler ve Çin'in altın talebindeki artışın da fiyatlara tavan yaptırabileceği konusunda uyarısını yineliyor.

Ancak altının uzun vadede artışına devam edeceği belirtilirken, kısa vadede stabil olarak seyredeceği belirtilmiş bulunuyor. Uzmanlara göre, altın yatırımı uzun soluklu bir süreç ve bu nedenle yatırımcıların sabırlı olması ve bilinçli bir şekilde hareket etmesi gerekiyor.

Kısa vadeli kazanç sağlamak isteyenlerin tercih etmemesi konusunda uzmanlar uyarılarını yinelerken, Uzun vadeli bir yatırım olarak değerlendirilmesi ve sabırla takip edilmesi konusunda bildiriler sunuluyor.