Bist 100
10.247,75 0%
DOLAR
32,3 0,07%
EURO
34,96 0,32%
ALTIN
2.385,64 0,18%

Tesla sahipleri Autopilot'u iyileştirmesi beklenen güncellemeden şikayetçi!

Bazı Tesla sahipleri, otomobil üreticisinin sürücü asistanı özelliğini hedef alan yeni bir yazılım güncellemesinden pek memnun olmadı ve Tesla’ya peş peşe şikayetler gelmeye başladı.

Yayın Tarihi: 30.01.2024 13:38
Güncelleme Tarihi: 30.01.2024 13:38

Tesla sahipleri Autopilot'u iyileştirmesi beklenen güncellemeden şikayetçi!

Tesla, aralık ayında uzaktan güncelleme gönderdi. Tesla'nın internet sitesinde, yeni uyarılar ekleyerek ve sürücülerin özelliği kullanırken yola odaklanmalarını sağlamak için sürücü denetimini artırarak Tesla'nın Autopilot'unu daha güvenli hale getirmek için tasarlandığı belirtiliyor. Otomobil üreticisi, yazılımı sorumlu bir şekilde kullanmayan sürücüleri askıya alacağını da açıkladı.

Edinilen bilgilere göre, sürücülere Autopilot'u kullanırken gözlerini yoldan ayırmamalarını ve ellerini direksiyondan ayırmamalarını hatırlatan uyarılar Tesla'nın ekranında daha belirgin ve sık bir şekilde görünmeye başladı.

Model 3 sahibi Larry Pecan, The Wall Street Journal'a yaptığı açıklamada, güncellemenin en sevdiği özelliklerden birini sıkıntıya dönüştürdüğünü söyledi. Yeni uyarıların, aynalarını kontrol etmek veya radyo istasyonunu değiştirmek gibi rutin görevleri yerine getirmeye çalıştığında gözlerini yoldan ayırdığı konusunda kendisini uyaracağını söyledi.

tesla

EN AZ 30 TESLA SAHİBİ ŞİKAYETTİ

Bir başka Tesla sahibi Christian Fielden, Journal'a, güncellemenin arabasının kendisine "zorbalık" yaptığını hissettirdiğini belirtti.

Gazete, en az 30 Tesla sahibinin ABD otomotiv güvenliği düzenleyicilerine güncelleme hakkında şikayette bulunduğunu tespit ettiğini söyledi.

Tesla hayranları da sosyal medyada güncellemeyi eleştirmeye başladı ve bazıları Tesla'nın Otopilot ve Tam Kendi Kendine Sürüş özelliklerini eleştiren güvenlik düzenleyicilerini suçladı.

Bir kullanıcı X'te "Bu kadar az affedilmesi çileden çıkarıcı olmaya başladı. Bir Tesla sürmesi en eğlenceli araba olmalı ve NHTSA talepleri bunu değiştirmemeli” paylaşımında bulundu.