Bist 100
10.268,58 0%
DOLAR
32,23 -0,04%
EURO
34,86 0,42%
ALTIN
2.407,36 1,09%

ChatGPT kullanmak için artık hesap açmanıza gerek yok

OpenAI, ChatGPT'yi hesabı olmayan kullanıcılar için açmaya başlarken bazı kategorilerde kullanıcılardan hesap açmadan gelen istekler kısıtlandığı görüldü.

Yayın Tarihi: 02.04.2024 14:50
Güncelleme Tarihi: 02.04.2024 14:50

ChatGPT kullanmak için artık hesap açmanıza gerek yok

OpenAI, ChatGPT hesabına sahip olmayanlara yönelik araçlarını açmaya başladı. Şirket bu hamleyi, insanların yapay zekanın faydalarından yararlanmasına yardımcı olmak için ChatGPT gibi araçları yaygın olarak kullanılabilir bir duruma getirme hedefinin önemli parçasından birisi olarak tanımlıyor.

OpenAI'nin bir diğer hedefi de ChatGPT'yi daha fazla kişi için daha erişilebilir hale getirmek ve kullanıcıları GPT-3.5'in yerine daha iyi özelliklere ve daha fazla eğitim verisine sahip olan ücretli GPT-4'e doğru yönlendirmek.

"Hesabı olmayan kullanıcıların erişimi sınırlıdır"

ChatGPT kullanmak için artık hesap açmanıza gerek yok

Ancak OpenAI, hesabı olmayanlara yönelik ek kategori sorgulama ve oluşturma sınırlamalarının bulunduğunu belirtiyor. Şirket hangi kategorilerin kısıtlanacağını söylemedi ancak bir OpenAI sözcüsü, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında yapay zeka modellerinin tespit edilmesi ve kötüye kullanılmasının önlenmesinden sorumlu ekibin yeni özellikler geliştireceğini ve ortaya çıkan tehditlere yanıt olarak ayarlamalar yapılacağını aktardı.

OpenAI ayrıca oturum açılmamış sohbetlerde veri eğitimi istemlerinin kullanımını devre dışı bırakmanıza da olanak tanır. Bunu yapmak için metin alanının sağındaki soru işaretine tıklayın, Ayarlar'ı seçin ve "Tüm modelleri geliştir" seçeneğinin işaretini kaldırın.