TOBB Nefes Kredisi başvuruları 3 Kasım'da yeniden başlıyor
Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altuntepe, TOBB Nefes Kredisi uygulamasının yeni dönemi için başvuruların 3 Kasım 2026 Salı günü başlayacağını açıkladı. Altuntepe, programın Safranbolu iş dünyasının finansmana erişimini kolaylaştırarak üretim ve ticareti destekleyeceğini vurguladı.
kimler başvurabilecek ve kredi koşulları:
Programa, TOBB’a bağlı oda ve borsa üyesi işletmeler başvurabilecek. Altuntepe, üyelerin faaliyetlerini sürdürebilmeleri ile üretim ve ticaret kapasitelerini geliştirebilmeleri için finansmana erişimin önemine dikkat çekti. TOBB öncülüğünde sunulan bu destek paketinin işletmelerin nakit akışına ve işletme sermayesi ihtiyacına katkı sağlaması hedefleniyor.
tutarlar, vadeler ve dağıtım:
Kredi limitleri ve ödeme koşullarına ilişkin bilgilendirmede Altuntepe şunları belirtti: yeni dönemde bir firma azami 5 milyon TL kredi kullanabilecek. Bu yıl içinde daha önce Nefes Kredisi kullanan işletmeler de toplam tutarlarını 5 milyon TL'ye tamamlayacak şekilde ilave kredi kullanabilecekler. Kredilerde 6 ay anapara ödemesiz dönem dâhil olmak üzere azami 48 ay vade uygulanacak; 24 aya kadar yıllık %36, 24 ayın üzerindeki vadelerde ise yıllık %34 faiz oranı uygulanacak.
Altuntepe, kredilerin 6 banka aracılığıyla kullandırılacağını ve başvuruların başlangıç tarihini bir kez daha hatırlattı. Ayrıca, Haziran 2026’dan bu yana Nefes Kredisi kapsamında 45 milyar TL kredi kullandırıldığını, yeni dilimle birlikte ilave 50 milyar TL kredi hedeflendiğini belirtti.
Açıklamasını sürdüren Altuntepe, oda ve borsaların iş dünyasının taleplerini ilgili mercilere iletmedeki rolüne işaret ederek, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile sürece katkı veren kurum ve bankalara teşekkür etti. Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerin yanında olmaya devam edeceklerini ve kredi imkanlarını takip edip paylaşacaklarını söyledi. Altuntepe, TOBB Nefes Kredisi’nin Safranbolu’nun üretimine, ticaretine ve istihdamına hayırlı olmasını diledi.
SAFRANBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI EROL ALTUNTEPE, TOBB NEFES KREDİSİ’NİN YENİDEN BAŞLAYARAK YENİ DÖNEM BAŞVURULARININ 3 KASIM SALI GÜNÜ BAŞLAYACAĞINI BELİRTEREK, İŞLETMELERİN FİNANSMANA ERİŞİMİNİ DESTEKLEYEN ÇALIŞMANIN SAFRANBOLU İŞ DÜNYASI İÇİN ÖNEMLİ BİR İMKAN SUNDUĞUNU İFADE ETTİ.