Bist 100
10.082,95 0%
DOLAR
32,38 -0,13%
EURO
34,76 -0,15%
ALTIN
2.396,47 -1,09%

O kişiler tek kuruş emlak vergisi ödemeyecek! Belgesini getirene ücretsiz oldu

Emlak vergisi ödemek zorunda değilsiniz! Tüm detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 17.04.2024 16:50
Güncelleme Tarihi: 17.04.2024 16:50

O kişiler tek kuruş emlak vergisi ödemeyecek! Belgesini getirene ücretsiz oldu

Bu şartları taşıyanlar emlak vergisi ödemek zorunda değil! Belgenizi sunmanız yeterli! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EMLAK VERGİSİ MUAFİYETİ

Emlak Vergisi kapsamında konut, iş yeri, arsa, bina gibi mal sahiplerinin ödediği vergi türüdür. Emlak vergisi senede iki taksit şeklinde, Mayıs ve Kasım aylarında ödenir. Şartları taşıyan tapu sahipleri emlak vergisinden muaf tutuluyor. Hiçbir geliri olmayanlar, emekli vatandaşlar, şehit aileleri, gaziler ve engelli bireyler vergiden muaf tutuluyor. Emlak vergisi muafiyetinden faydalanabilmek iççin tek mesken olması, yüzölçümünün 200 metrekareyi geçmemesi gibi şartları taşımak gerekiyor. 

emlak vergisi muafiyeti

Muafiyetten faydalanmak için gerekli belgeler bağlı olunan belediyeye ibraz ediliyor. Emekli vatandaşlar emeklilik belgeleri ve tek tapuları olduğuna dair dilekçe; engelli bireyler engelli kimlik kartı ve sağlık raporu; geliri olmayan vatandaşlar gelir durumu belgesi, sigortasızlık belgesi; şehit ve gaziler için de statüleriyle ilgili belgelerin sunulması gerekiyor. Belediyeler belgeleri inceledikten sonra muafiyet kararlarını bildiriyor. Emlak vergisi yalnızca konut, iş yeri, arsa, yazlık konutlar için de alınan bir vergi türüdür.