Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Lahana ile ağrılarınızdan kurtulun! Enfeksiyonlara karşı da koruyan lahananın faydaları neler?

Beyaz lahana, kış aylarının vazgeçilmez sebzelerinden biridir. Salatası, turşusu, sarması, çorbası derken pek çok yemeğe lezzet katan beyaz lahana, aynı zamanda sağlığımız için de çok önemli bir kaynaktır. Peki beyaz lahana neden bu kadar faydalıdır? Beyaz lahana hangi hastalıklara iyi gelir? Beyaz lahana nasıl kullanılır? İşte beyaz lahananın bilinmeyen yönleri…

Yayın Tarihi: 26.01.2024 14:46
Güncelleme Tarihi: 26.01.2024 14:46

Lahana ile ağrılarınızdan kurtulun! Enfeksiyonlara karşı da koruyan lahananın faydaları neler?

Lahana, kış aylarının vazgeçilmez sebzelerinden biri. Hem lezzetli hem de sağlıklı olan lahana, pek çok hastalığa iyi geliyor. İşte lahananın faydaları ve ağrıyan bölgelere nasıl uygulanacağı. Detaylarda...

LAHANA YAPRAKLARI AĞRIYI NASIL ALIYOR?

Lahana yaprakları, içerdiği antioksidanlar sayesinde ağrıyı önler ve şişkinliği giderir. Ayrıca ödemin atılmasına da yardımcı olur. Lahana yapraklarını ağrıyan veya ödem oluşan bölgeye sararak, bir saat boyunca bekletmek yeterli. Bu yöntem, eklem ağrıları, kas ağrıları, bacak ağrıları, bel ağrıları, göğüs ağrıları ve meme iltihabı gibi durumlarda etkili olabilir.

BEYAZ LAHANANIN FAYDALARI

LAHANA ENFEKSİYONLARA KARŞI NASIL KORUYOR?

Lahana, C vitamini yönünden birçok sebzeye göre daha zengin bir sebze. C vitamini, bağışıklık sistemini güçlendirerek, enfeksiyonlara karşı korur. Lahana, 100 gramında günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 40’ını karşılar. Lahana suyu, idrar yolu enfeksiyonu ve çeşitli iltihaplarda da faydalıdır.

LAHANA HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİYOR?

Lahana, sadece ağrı ve enfeksiyonlara değil, pek çok hastalığa da iyi gelen bir sebze. Lahana, içerdiği B grubu vitaminler, kalsiyum, potasyum, magnezyum, demir, fosfor, çinko gibi mineraller ve bitki sterolleri ile şu hastalıklara karşı koruma sağlar:

* Lahana, kan basıncını düzenler, kolesterolü düşürür ve damar tıkanıklığını önler.

* Lahana, serbest radikallere karşı savaşır ve kanser hücrelerinin büyümesini engeller. Özellikle kırmızı lahana, antosiyanin adlı güçlü bir antioksidan içerir.

BEYAZ LAHANA

* Lahana, kan şekerini dengeler ve insülin direncini azaltır.

* Lahana, düşük kalorili ve yüksek lifli bir sebzedir. Tokluk hissi verir ve kilo vermeyi kolaylaştırır.

* Lahana, kabızlığı önler, bağırsak florasını düzenler ve mide ülserine iyi gelir.

* Lahana, ciltteki toksinleri atar, sivilce, egzama, sedef gibi cilt problemlerini iyileştirir.

BEYAZ LAHANANIN ETKİLERİ

* Lahana, A vitamini ve beta karoten içerir. Bu maddeler, görme fonksiyonlarını korur ve göz hastalıklarını önler.

* Lahana, kalsiyum ve magnezyum gibi kemikleri güçlendiren mineraller içerir. Kemik erimesi ve artrit gibi hastalıklara karşı faydalıdır.