Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Bağırsak kurtlarına karşı en etkili silah: Nohutlu su! Nasıl hazırlanır, nasıl içilir, nelere dikkat edilmeli?

Bağırsak kurtları, milyonlarca insanın yaşadığı yaygın bir sağlık sorunudur. Bu canlılar, sindirim sistemine yerleşerek çeşitli rahatsızlıklara neden olabilir. Peki, bağırsak kurtlarından nasıl kurtulabiliriz? İşte size doğal ve etkili bir yöntem: Aç karnına nohutlu su içmek! Nohutlu su nasıl hazırlanır? Peki bağırsak kurtları nasıl oluşur ve neye yol açar? Detaylarda...

Yayın Tarihi: 26.01.2024 11:44
Güncelleme Tarihi: 26.01.2024 11:44

Bağırsak kurtlarına karşı en etkili silah: Nohutlu su! Nasıl hazırlanır, nasıl içilir, nelere dikkat edilmeli?

Bağırsak kurtlarından kurtulmak için ilaç tedavisi uygulanabilir. Ancak, ilaçlar bazı yan etkilere neden olabilir veya her zaman etkili olmayabilir. Bu nedenle, bazı bitkisel yöntemler de denenebilir. Bunlardan biri de aç karnına nohutlu su içmektir.. Peki nasıl? İşte ayrıntılar...

BAĞIRSAK KURTLARI NASIL BULAŞIR VE NEYE YOL AÇAR?

Bağırsak kurtları, kirli sulardan, iyi yıkanmamış sebzelerden, pişmemiş etten veya enfekte kişilerle temas yoluyla bulaşabilir. Bağırsak kurtları, bağırsaklarda yaşayarak besinleri emer, bağırsak hareketlerini bozar, karın ağrısı, ishal, kilo kaybı, kaşıntı, anemi ve hatta organ hasarına yol açabilir.

bağırsak kurtları

NOHUTLU SU NASIL HAZIRLANIR VE İÇİLİR?

Nohutlu su hazırlamak için, bir bardak nohudu bir gece önceden ılık suda bekletin. Sabahleyin, nohudu süzün ve suyunu bir kaba alın. 

nohutlu su

Bu suyu aç karnına için. Nohudu da yiyebilir veya başka bir yemekte kullanabilirsiniz. Bu işlemi haftada birkaç kez tekrarlayabilirsiniz.

NOHUTLU SUYU KİMLER TÜKETEMEZ?

Alerjisi olanlar, hamileler, emzirenler, diyabet hastaları veya başka bir sağlık sorunu olanlar bu yöntemi doktorlarına danışmadan uygulamamalıdır.

BAĞIRSAK KURTLARINDAN KURTULMAK İÇİN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Bağırsak kurtlarından kurtulmak için, sadece nohutlu su içmek yeterli değildir. 

bağırsak kurdu tedavisi

Aynı zamanda, hijyen kurallarına dikkat etmek, temiz su içmek, sebze ve meyveleri iyice yıkamak, etleri iyi pişirmek, enfekte kişilerle teması azaltmak ve düzenli olarak dışkı tahlili yaptırmak da önemlidir.