Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,24 -0,13%
EURO
35,11 0,01%
ALTIN
2.489,51 1,45%

Kırışıksız hayata kısa sürede geçiş! Ceviz yiyerek ince çizgilerinize veda edin

Ceviz kolesterol seviyesini düşürerek kalbi korumasının dışında cilt güzelliği açısından da oldukça faydalıdır. Peki genç, ışıltılı, kırışıksız yüze sahip olabilmek adına cevizi nasıl tüketebilirsiniz? İşte yanıtı..

Yayın Tarihi: 13.04.2024 10:29
Güncelleme Tarihi: 13.04.2024 10:29

Kırışıksız hayata kısa sürede geçiş! Ceviz yiyerek ince çizgilerinize veda edin

"Erken yaşlanmayı önleyin"

Ceviz diğer yemişlerden daha fazla antioksidan içerir. İçerdiği antioksidanlar cildinizi güneş ışığı gibi çevresel zararlardan korur. Günde birkaç adet ceviz yemek, cildin yaşlanmasını önlemeye ve genç görünümü daha uzun süre korumaya yardımcı olur. Ceviz aynı zamanda cilt pigmentasyonunu azaltan ve vücudunuzun sağlıklı görünen yeni cilt hücrelerini üretmesine yardımcı olan B vitaminleri açısından da oldukça zengindir.

"Cildin nemli kalmasına destek olur"

Cevizin içeriğindeki omega sayesinde cildinizin nemli kalmasını sağlayabilirsiniz. eterli miktarda omega-3 yağ asitleri cilt sağlığı için gereklidir; çünkü sebum üretiminin dengelenmesi, toksinlerin temizlenmesi ve cildinizin pürüzsüz kırışıksız kalabilmesi adına ihtiyaç duyduğu nemi korumaya yardımcı olur. Diyetinize ceviz eklemek cildinizin görünümünü, hissini ve nemliliğini korumanın kolay ve lezzetli bir yoludur.

Ceviz yiyerek ince çizgilerinize veda edin

"Sivilceleri önler"

Sabah yulaf ezmesinin içine birkaç adet ceviz eklemek besin değeri katacak ve cildinizin içten iyileşmesine de yardımcı olacaktır. Cevizde bulunan sağlıklı yağlar iltihabı hafifletir ve ayrıca dermatit gibi cilt rahatsızlıklarının tedavisine de yardımcı olabilir. Cevizde bulunan eser mineraller iltihapla içeriden savaşır ve cildinizin parlak ve sivilcesiz kalmasını sağlar.

"Göz altındaki koyu halkaları azaltın"

Sabahları koyu halkalar veya şişmiş gözlerle uyandığınızda, göz bandı veya buza uzanmak istemeniz doğaldır. Ancak bir avuç ceviz tüketmenin de benzer etkiye sahip olduğu ortaya çıkmıştır. Ceviz, koyu halkaların azalmasını sağlayan E vitamini içerir.

"Cildinizin parlamasını sağlar"

Ceviz yiyerek ince çizgilerinize veda edin

Yedikleriniz cildinizi etkiler. Bağırsaklarınız sağlıklı değilse, ne kadar yüze pudra veya fondöten uygularsanız uygulayın, güzel cildinizi koruyamazsınız. Ceviz bağırsakları besler ve sağlıklı bakterilerin çoğalmasını sağlar. Bu sindirim ve genel sağlık için çok önemlidir. Bu, cildinizi içten dışa iyileştirerek doğal, dolgun ve parlak olmasını sağlar.

"Saç derisine de iyi gelir"

Diyetinize ceviz eklemek de saç deriniz üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Cevizdeki antioksidanlar ve aynı zamanda sağlıklı yağ asitleri saç köklerini uyararak saçınıza parlaklık ve hacim kazandırır. Ceviz tüketmek saç derinizi sağlıklı tutmanıza, kepek ve kaşıntıyı önlemenize yardımcı olabilir.