Bist 100
10.707,85 0%
DOLAR
32,21 0%
EURO
35,04 0,08%
ALTIN
2.516,64 1,14%

İnternetten maç izleyenlere kötü haber! Böyle ceza görülmedi

Son dakika haberi geldi. Gelen haberde Kaçak yayın izleyenlere hapis cezasının geleceği bildirildi.

Yayın Tarihi: 13.03.2024 18:39
Güncelleme Tarihi: 13.03.2024 18:39

İnternetten maç izleyenlere kötü haber! Böyle ceza görülmedi

IP TV ve kaçak yayın izleyenler için yeni bir düzenleme geliyor: Hapis cezası. Bu flaş gelişmeye göre, kaçak yayın izleyenlere yönelik yaptırımlar artacak.

TRT Haber tarafından bildirilen bilgilere göre, özellikle futbol müsabakaları ve diğer şifreli kanallarda ücret karşılığında erişilebilen platformlarda şifresiz, kaçak erişim sağlayan IĞ TV adlı platformu kullanan kişilere hapis cezası getirilecek.

Niyazi Dölek'in kaleme aldığı son dakika haberine göre, ücretli dizi, film veya maç izleme hizmeti sunan uygulamaların hizmetlerini düşük maliyetle sunan platformlara yönelik daha sert yaptırımların gelmesi bekleniyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan avukat Müge Doğan, ''Ceza Kanunu'nda düzenlenen bir madde bu durumu kapsıyor. İnternet üzerinden yayın yapan şifreli veya şifresiz kuruluşların illegal bir şekilde bu yayınları kullananlar, sağlayanlar ve menfaat sağlayanlar Ceza Kanunu'nda düzenlenen bir suç kapsamında yer alıyor" dedi.

ip tv

Doğan, açıklamasının devamında, "Kanun, karşılıksız menfaat sağlama suçunu düzenliyor ve bu suçun cezası hem yayın yapanlar hem de izleyenler için 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasını öngörüyor" ifadelerini kullandı.

Avukat ayrıca, kaçak yayın izleyenlerin savcı karşısına çıkabileceğine dikkat çekerek, "Ödemeler genellikle herhangi bir açıklama yapılmadan yapıldığı için, para gönderilen kişinin terörle irtibatının tespit edilmesi durumunda, hesap hareketleri incelendiğinde gönderilen paralarla ilgili sorumluluklar ortaya çıkabilir" diye ekledi.

Haberin okuyucuları ise bu durumun nasıl tespit edileceğini merak ediyor. Ancak, sitelere giren kişilerin IP adresleri zaten bulunabilir olduğundan, bu konuda dikkatli olunması önem taşıyor. Yapılacak olan düzenleme ile kaçak yayın izleyenler, savcılık soruşturmasıyla karşılaşabilecekler.