Bist 100
9.797,14 0%
DOLAR
32,59 0,3%
EURO
35,04 0,17%
ALTIN
2.447,04 0,95%

LG Wing İncelemesi

LG Wing İncelemesi Çift ekranlı LG Wing, telefon dünyasına meydan okuyor. LG Wing, benzersiz çift ekran yaklaşımını kullanan sezgisel yazılım deneyimleriyle bizleri sarmalıyor. Ancak ne yazık ki orta düzey performansı, ezici pil ömrü ve ortalama fotoğraf kalitesi için yüksek bir bedel ödemek zorunda kalacaksınız.

Yayın Tarihi: 02.12.2020 20:19
Güncelleme Tarihi: 02.12.2020 20:19

LG Wing İncelemesi

Çift ekranlı LG Wing, telefon dünyasına meydan okuyor. LG Wing, benzersiz çift ekran yaklaşımını kullanan sezgisel yazılım deneyimleriyle bizleri sarmalıyor. Ancak ne yazık ki orta düzey performansı, ezici pil ömrü ve ortalama fotoğraf kalitesi için yüksek bir bedel ödemek zorunda kalacaksınız.

LG Wing Fiyatı ve Kullanılabilirlik

LG Wing 999 $’lık etiketi ile piyasaya çıkışını gerçekleştirdi. 8GB RAM ve 256GB’lık cömert depolama alanıyla Wing, yalnızca bir yapılandırmaya sahip. Ayrıca bir microSD kart kullanarak kullanılabilir alanı 2 TB’a kadar genişletebiliyorsunuz.

LG Wing Tasarımı

Yaklaşık 6,7 inç uzunluğunda, bir inç’in onda dördünden daha kalın ve 10 ons’un altında küçük bir terazi görünümüne sahip olan LG Wing, gerçekten devasa bir telefon. Süper boyutlu Samsung Galaxy Note 20 Ultra bile daha hafif ve ondan bir inç daha ince. Bunlar önemsiz sayılar gibi gelebilir, ancak elde çok büyük bir fark oluşturuyor.
Wing‘in tasarımına çift ekran dışında çok fazla zaman harcamayacağız. Ancak zarif mat alüminyum çerçeve ve aynalı cam arka yüzüyle yeterince muhteşem görünüme sahip bir cihaz ve neredeyse üç lensli bir arka kamera muhafazasına sahip.
Bununla birlikte, kaçınılmaz olarak, LG Wing‘in birincil 6,8 inç OLED ekranını ilk kez sola kaydırdığınızda tüm bunları unutuyorsunuz ve altında 3,9 inçlik bir panel ortaya çıkıyor. Üst panel, yazılımdan simüle edilmiş bir tıklama ile birlikte sona erer ve yumuşak kapandığı takdirde yavaşlayarak yumuşak hareketler eşliğinde hafif bir dokunuşla kayar. Ekranı kapatmak için iki elin kullanılması gerekir, ancak açma işlemi başparmağın zahmetsizce kaydırılmasıyla yapılabilir.
Üst ekranı yana döndürdüğünüzde, çift ekranlı bir ana ara yüzle karşılaşıyorsunuz. 6,8 inçlik panelde, LG’nin büyük uygulama kısa yollarını yatay bir şekilde görüntüleyen Döner Ev dediği şeyi bulacaksınız. Diğer ekranda, daha geleneksel Android ana ekran ara yüzünü göreceksiniz. İlginç bir şekilde, Android gezinme çubuğu hareketlerine uygulama çekmecesi gibi her iki panelden de erişilebiliyor.

LG Wing’in Çift ekran Deneyimi ve Yazılımı

LG Wing‘in yazılımı, yeni uygulamalar karışıma girdiğinde veya ön plana çıktığında akıcı ve hızlı bir şekilde tepki vermekle kalmıyor, aynı zamanda şirket, çoklu görevler ile uğraşmadığınızda zamanlarda ekstra alan için oldukça akıllıca kullanım alanları tasarlıyor.
Örneğin, bir YouTube videosunu dikey yönde izliyorsanız ve ardından ekranı yana doğru kaydırırsanız, izlediğiniz video yatay olarak kırpılırken küçük ekran, oynatma kontrolleri ve ses seviyesi ile parlaklık için kullanılıyor.
İkinci ekranda yer alan küçük bir açılır düğme, bu ek kontrolleri gizlemenize veya göstermenize olanak tanıyor. Örneğin; Google Chrome gibi ikinci bir uygulamayı çalıştırmayı ve her ikisini de aynı anda çalıştırmayı kolaylaştırıyor. LG Wing aynı zamanda, diğer panelde Twitter‘a göz atarken Youtube‘un ana ekranda oynatılmasını istiyorsanız, birlikte kullanmayı planladığınız uygulamaların eşleştirilmesine de olanak tanıyor.

LG Wing Ekran Özellikleri

LG Wing İncelemesi

LG Wing‘in çift OLED ekran kurulumu kesinlikle tuhaf olmasına rağmen ekranların kalitesi oldukça yüksek. Telefonun ana 6,8 inçlik paneli, tam HD’nin hemen kuzeyinde bir çözünürlük sunuyor ve uyarlanabilir parlaklık açıkken tam ekran parlaklık testimizde 643 nit’e ulaşıyor. Bu seviye, iPhone 12’nin 569 nit’lerinden daha iyi ve her iki ekranda da rahat bir dış mekan görüntüleme sağlayacak kadar parlaklık elde etmemizi sağlıyor. Bununla birlikte, kaydırıcıyı ayarladığınızda telefon her iki ekranın parlaklığını aynı anda artırıyor.
LG Wing‘in ana ekranı, doğal renk modunda DCI-P3 renk alanının %105’ini kaplıyor. Yani bu demek oluyor ki; çarpıcı renklerle karşılaşır, ancak aşırı doygunlukla gözleriniz yorulmaz.
Wing‘in diğer ekranına gelecek olursak; daha kare, diğer ekrana benzer bir en-boy oranına sahip başka bir OLED paneli ile HD civarında benzer bir genel çözünürlük sunuyor.

LG Wing Kameralar ve Gimbal

LG Wing‘in ekranlarının yanı sıra diğer önemli özelliği de kamera sistemlerini içerir. Üç lensli atıcılar günümüz standartlarına göre neredeyse hiç orijinal olmasa da LG Wing, pürüzsüz hareket için otomatik veya manuel olarak (ekrandaki bir joystick aracılığıyla) pan yapabilen gimbal donanımlı bir ultra geniş lensle kendisini daha da üst düzey cihazlardan ayırıyor.
Wing‘in arkasında 64 megapiksellik bir ana kamera ve 13 MP ultra geniş lens bulacak olsanız da LG’nin yeni Hexa Hareket Sensörü teknolojisinden yararlanan, üçlünün ortasında yer alan ve özellikle video için tasarlanmış 12 MP optik yer alır.
İlginç bir şekilde, gimbal için tüm kontroller ikincil panelde yer aldığından, ana ekranı açık konuma getirmedikçe, gimbali kullanmanın bir yolu yok gibi görünüyor. Yine de bu iyi bir fikir sayılır. Çünkü Wing‘in benzersiz form faktörünü kullanarak tek elle çekim için daha donanımlı hale getiriyor ve aynı zamanda bu kontrollere yaşayacakları bir yer veriyor

LG Wing Performansı

LG Wing İncelemesi

Gitgide artan 5G telefonlar gibi, LG Wing de çip üzerinde Snapdragon 765G sistemden güç alıyor. LG Velvet’te bulunan işlemcinin yanı sıra OnePlus Nord ve Google Pixel 4a 5G gibi diğer düşük maliyetli ve 5G’ye hazır modellerin içerisinde yer alan sistemle aynı diyebiliriz.
Cihaz, tek ekran ve çift ekran modları arasında geçiş yapmak için tatmin edici bir şekilde hızlı davranıyor. Bu incelemeye giren küçük çekincelerimize rağmen, 765G aynı anda iki uygulamayı mükemmel şekilde destekleyebiliyor ve telefonun yönü bağlamında onlarla ne yapılacağını ve ikinci ekranın olup olmadığını bilme açısından oldukça sezgisel görünüyor.
Sistem genelinde Geekbench 5 kıyaslamasında Wing, 1.891 puan aldı. Referans olarak, Wing ile tamamen aynı olan iPhone 12 Pro 3.880’e ulaşırken, Samsung Galaxy Note 20 3.182 puan aldı. Her ikisi de tıpkı LG’nin cihazı gibi 999 dolardan başlıyor.
3DMark’ın Wild Life grafik karşılaştırmasına dönersek, saniyede 9,8 kare ile 1,643 puan gördük. Hem iPhone 12 Pro (6,567, 39 fps) hem de Galaxy Note 20 Ultra (4,164, 24,9 fps) burada da Wing’i kolaylıkla geride bıraktı.

LG Wing Pil Ömrü ve Şarj

LG Wing, şarj bakımından dayanıklı telefonlar üretme kapasitesine sahip. Bu telefon, özellikle özel web sörf batarya testlerinde 10 saat 29 dakika dayanarak oldukça güzel bir performans sergiledi.
Wing, hızlı bir şekilde şarj oluyor ve birlikte verilen şarj cihazıyla 30 dakikada boş bir pilden %57’ye ulaşabiliyor. Ayrıca, bu cihazın cam ve metalin altında olduğu her şey göz önüne alındığında çok etkileyici olan kablosuz şarjı da destekliyor.