Bist 100
10.208,65 1%
DOLAR
32,36 -0,38%
EURO
34,76 -0,18%
ALTIN
2.381,28 -1,22%

Gmail ile Outlook arasındaki rekabet büyüdü: e-postalara erişim engeli!

Gelen son bilgilere göre Gmail resmi olarak bazı Outlook hesaplarını askıya almaya başladı. Bunun nedeni yeni tasarlanan spam politikası.. Bu nedenle bazı Outlook hesaplarının Gmail adreslerine gönderdikleri e-postaların spam olarak işaretlendiği ve hemen engellendiği öne sürüldü.

Yayın Tarihi: 08.04.2024 14:37
Güncelleme Tarihi: 08.04.2024 14:37

Gmail ile Outlook arasındaki rekabet büyüdü: e-postalara erişim engeli!

Microsoft, ciddi kullanıcı şikayetleri hakkında ayrıntılı açıklamalarda bulundu, kapsamlı destek belgeleri yayınladı ve sorunun yakın zamanda çözülmesini beklediğini söyledi. İşte bu konuya ilişkin önemli detaylar..

Gmail ve Outlook arasında ortaya çıkan rekabetin giderek büyüdüğü görüldü. Bir şirket sahibi, spam şeklinde işaretlenen bir e-posta adresinin ülkeye özel alan adı içerdiğini ve ilgili e-postanın konum kısıtlamaları nedeniyle Gmail tarafından engellendiğini söyledi. Aslında kullanıcı güvenliğini korumak için alacağınız önlemlerin kullanıcı deneyimi üzerinde önemli bir etkisi olabilir. Ancak sorunun kesin nedeni hala tam olarak anlaşılamamıştır.

Gmail ile Outlook arasındaki rekabet büyüdü

Google konuyla ilgili resmi bir açıklama yayınlamasa da olayın şirketin son dönemde uyguladığı sıkı güvenlik politikalarından kaynaklandığı öne sürüldü. Şirket, artan sayıdaki dolandırıcılık faaliyetlerine yanıt olarak bu yöntemin benimsenmesiyle kötü amaçlı e-posta sayısının önemli ölçüde azaldığını söylüyor. Geçici bir çözüm olarak Microsoft, kullanıcıların ana hesapları üzerinde Outlook.com takma adı eklemelerini önerdi. Bu kapsamda kalıcı çözüm durumunun ne zaman sağlanacağı henüz bilinmiyor.