Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,35 0,02%
EURO
34,42 -1,29%
ALTIN
2.381,16 -0,02%

NASA, okyanusları keşfetmeyi bıraktı mı? İşte o komple teorisinin aslı!

NASA hakkında yıllarca okyanusları keşfetmeyi tamamen bıraktığı çünkü NASA’nın okyanus altında açıklanmayan bir şeyler keşfettiği iddiaları ortada dolaşıyor. Peki, NASA gerçekten okyanusları keşfetmeyi bıraktı mı? İşte merak edilenler...

Yayın Tarihi: 18.12.2023 15:21
Güncelleme Tarihi: 18.12.2023 15:21

NASA, okyanusları keşfetmeyi bıraktı mı? İşte o komple teorisinin aslı!

Ay'a inişin sahte olduğu, Dünya'nın düz olduğu ve uzaylıların 51’inci Bölge'de bulunduğu gibi iddialar da dahil olmak üzere NASA var olduğu sürece komplo teorileri de var olmaya devam etti.

Son dönemlerde de NASA'nın 70'lerin sonunda okyanusu keşfetmeyi bıraktığı iddiası ortalıkta dolaşmaya başladı. Balık görüntülerinin yer aldığı kısa bir YouTube videosu, NASA'nın 1978'in ortalarında okyanusu keşfetmekten vazgeçtiğini, çünkü bunun yerine "bizi gezegenden çıkarmak" için çalışmaya başladığını öne sürüyor. Bu komplo videosu, izleyicilerin akıllardan çıkmayan bir soruyla baş başa bırakıyor: "NASA, aşağıda ne keşfetti?"

İddia ile ilgili sorun, NASA’nın okyanus araştırmalarının başından beri devam ediyor olması ve sadece kafalarında soru işareti olan o havalı derin deniz canlıları nedeniyle değil. NASA, sadece okyanus ve Dünya arasındaki ilişkiyi incelemek için araştırmalara devam etmiyor, aynı zamanda okyanusu diğer gezegenlerin potansiyel keşfi için dev bir test alanı olarak kullanıyor.

NASA

NASA, OKYANUSLARI KEŞFETMEYİ HİÇ BIRAKMADI

NASA'nın birçok okyanus çalışmaları bulunuyor. NASA Okyanus Fiziği programı, okyanusun iklimimizdeki rolünü incelemek için uyduları ve yörünge altı verileri kullanarak deniz seviyesinin yükselmesini, okyanus dinamiklerini ve okyanusun nihayetinde gezegenimizle nasıl etkileşime girdiğini hesaplıyor.

Sistematik Sualtı Biyojeokimyasal Bilim ve Keşif Analogu (SUBSEA) benzer koşullara sahip gezegenleri keşfetmeyi simüle etmek için su altında robotlar kullanıyor. Ayrıca Hawaii Adası açıklarındaki bir su altı volkanından akan sıcak kaynaklar gibi alanları araştırarak bilim insanlarının dış güneş sistemindeki bazı uydularda var olduğuna inandıkları ve yaşamı desteklemek için doğru faktör kombinasyonuna sahip olabilecek koşulları inceliyor.

Okyanuslarımızı keşfetmediği zamanlarda ise NASA Okyanus Dünyaları Keşif Programı (OWEP) dış güneş sistemindeki okyanus dünyalarını inceleyerek, daha önce bahsedilen ve Dünya'da okyanusun en dibinde bulduğumuz tuhaf dünyalara benzer basit dünya dışı yaşamlara ev sahipliği yapabileceklerini değerlendiriyor. Yani komple teorilerine rağmen NASA, okyanuslardaki araştırmalarına devam ediyor.