Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,01%
EURO
35,23 0,26%
ALTIN
2.495,94 0,31%

Eyüpsultan'daki okul saldırısında müdürü öldüren öğrencinin ifadesi ortaya çıktı

İstanbul Eyüpsultan'da bir özel lisede okul müdürü İbrahim Oktugan'ı silahla vurarak öldüren Y.K.'nın ifadesi kamuoyuna açıklandı.

Yayın Tarihi: 08.05.2024 19:10
Güncelleme Tarihi: 08.05.2024 19:10

Eyüpsultan'daki okul saldırısında müdürü öldüren öğrencinin ifadesi ortaya çıktı

İstanbul Eyüpsultan'da yaşanan okul saldırısının şüphelisi olan Y.K.'nın ifadesi ortaya çıktı. Y.K., sabah annesine börek alacağını söyleyerek evden çıktığını ve kimsenin haberi olmadan okula gitmeye karar verdiğini belirtti. Amacının dövmek olduğunu dile getiren Y.K., olayın ardından pişmanlık duyduğunu ifade etti.

Y.K.'nın ifadesine göre, yaşanan olayın arka planında daha önce yaşadığı bir tartışma yatıyor. Disiplin cezaları ve ailesinin okula gelmesiyle başlayan bir süreç sonucunda, Y.K. ve müdür arasında yaşanan sözlü tartışma sonrasında olayın meydana geldiği belirtiliyor.

Y.K.’nın ifadesinde, ‘’2023’ün ilk döneminin ortalarında başka bir okuldan bu özel liseye kayıt oldum. Burada çeşitli sebeplerde hakkımda disiplin cezaları yazıldı, ben imzalamak istemedim. Aralık ayında sınıfımdayken disiplin cezalarından dolayı annemin geldiğini öğrendim. Müdür İbrahim Oktugan’ın odasına gittim, annemle oturuyorlardı. Anneme Arapça bir şeyler söylemek istediğim sırada müdür, ‘’Burası Türkiye, benim okulumda kimse bu şekilde başka dil konuşamaz’ dedi. Aramızda sözlü bir tartışma yaşandı. Annemin üzerine yürümesi üzerine polisi de aradık, daha sonra okulu terk ettik ve olaydan sonra bir daha okula dönmedim. Bizden aldıkları parayı da geri vermediler. Bu olaydan dolayı yaşananları kendime yediremedim’’ dedi.

İfadenin devamında, Y.K.'nın silahı nasıl temin ettiği ve saldırı anının detayları yer alıyor. Saldırının ardından Y.K.'nın silahı ve telefonunu Alibeyköy Barajı'na attığı bilgisi de ifadesinde yer alıyor.