Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İddia: Erdoğan ve Soylu komplo görüşmesi yaptı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski içişleri Bakanı Süleyman Soylu Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında görüşme yaptı.

Yayın Tarihi: 15.05.2024 11:57
Güncelleme Tarihi: 15.05.2024 11:57

İddia: Erdoğan ve Soylu komplo görüşmesi yaptı!

Başkent Ankara’da konuşulan kulislere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan davasına yönelik 3 polisin görevinden uzaklaştırılması üzerine eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşme yaptı. 

Alınan bilgilerde Cumartesi günü Ankara’da İçişleri eski Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaret etti. Ziyaretin nedeninin Ayhan Bora Kaplan davası ve 9 Mayıs’ta görevden alınan 3 polis şefini içerdiği öğrenildi. Ayhan Bora Kaplan’ın Süleyman Soylu ile yakınlığı bilinirken, iddialara göre Soylu , komplo kurulduğunu ifade etti. Hatta öyle ki eski İçişleri Bakanı Soylu’nun Erdoğan’a şunları dedi iddia edildi: 

“Bana ve diğer arkadaşlara kurulmak istenen komplonun sadece üç polis şefiyle sınırlı olduğunu düşünmüyorum. Arkasında kim ya da kimler var? Bunlar ortaya çıkarılmalı.” 

Erdoğan’ın ise konuyu yakından takip ettiği ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan bilgi aldığını kaydettiği aktarıldı. 

Gece yarısı görüştüler! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün gece saatlerinde Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ile Beştepe'de görüşme yaptığı öğrenildi. Görüşmeye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın çağrılmadığı aktarılırken, görüşme konusunun Ayhan Bora Kaplan davası nedeniyle görevden alınan üç emniyet görevlisi hakkında olduğu belirlendi. Ali Yerlikaya'nın görüşmeye çağrılmaması ise dikkat çeken detaylar arasında yer aldı. 

Öte yandan Ali Yerlikaya'nın bugünki görüşmelerinin iptal edildiği de öğrenildi. Alınan bilgilerde bugün AK Parti Genel Grup Toplantısı yapılacağı öğrenilirken, toplantıya dakikalar kaldı.