Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Ticaret Bakanı Bolat: İsrail'in ticaret kararının ardından enflasyon arttı ve mal bulamama sorunu yaşıyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin İsrail'le ticaretin durdurulması kararının ardından İsrail'in yaşadığı enflasyon artışı ve mal bulamama gibi ciddi sıkıntıları açıkladı.

Yayın Tarihi: 17.05.2024 21:11
Güncelleme Tarihi: 17.05.2024 21:11

Ticaret Bakanı Bolat: İsrail'in ticaret kararının ardından enflasyon arttı ve mal bulamama sorunu yaşıyor

Bakan Bolat: İsrail enflasyon artışı ve mal bulamama sıkıntısı çekti

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin İsrail'le ticaretin durdurulması kararının ardından İsrail'in yaşadığı ekonomik zorluklara dikkat çekti. Bolat, Türkiye'nin bu kararıyla birlikte İsrail'in hem enflasyon artışıyla hem de hızla mal bulamama sorunuyla karşı karşıya kaldığını belirtti.

Bakan Bolat, Turkuvaz Medya Merkezi'nde düzenlenen Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi'nde yaptığı açıklamada, İsrail'in bölgedeki vahşet tutumunu ve Gazze'deki masum halka yönelik saldırılarını kınadı. Ayrıca, Türkiye'nin İsrail'e uyguladığı ticaret ambargosunun İsrail ekonomisini ciddi şekilde etkilediğini vurguladı.

Bolat, Türkiye'nin Filistin halkının yanında olduğunu ve insani dramın önlenmesi için diplomatik çabalarını sürdürdüğünü ifade etti. Ayrıca, piyasalardaki fiyatlar ve enflasyonla mücadelede yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Bakan Bolat, Ticaret Bakanlığı olarak stokçuluk, fahiş fiyat ve karaborsacılıkla mücadele konusunda kararlı olduklarını vurguladı