Bist 100
10.082,77 1%
DOLAR
32,38 -0,2%
EURO
34,81 0,12%
ALTIN
2.427,14 0,03%

Ekrem İmamoğlu'nun Büyükçekmece Tepecik Göl Sahili açılışında yaptığı konuşma özeti

İmamoğlu, Büyükçekmece Tepecik Göl Sahili açılışında yaptığı konuşmada; Kanal İstanbul'a karşı mücadeleyi sürdürdüklerini ve bu projeye karşı çıkanların milletin p-75'ini oluşturduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 18.03.2024 22:49
Güncelleme Tarihi: 18.03.2024 22:49

Ekrem İmamoğlu'nun Büyükçekmece Tepecik Göl Sahili açılışında yaptığı konuşma özeti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece Tepecik Göl Sahili'nin açılışında iktidarın Kanal İstanbul projesine yönelik eleştirilerde bulundu. İmamoğlu, projenin yapılmaması için verdikleri mücadeleyi sürdürdüklerini belirterek, "Bu milletin de yüzde 70-75’i Kanal İstanbul diye bir ihanet projesi istemiyor." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun açıklamalarının özeti şu şekildedir:

İstanbul'un doğal ve tarihi zenginliklerine önem veriyoruz. Biz, İstanbul'u israftan, ranttan ve ihanetten koruyarak gelecek nesillere güzel bir şehir bırakmayı amaçlıyoruz.

Kanal İstanbul projesine karşı mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu proje milletin çıkarlarına aykırıdır ve çoğunluk tarafından istenmemektedir.

İktidarın uygulamaları ve projeleri, halkın çıkarlarını gözetmekten uzaktır. Biz ise halkın yanında olmayı ve onların taleplerini dinlemeyi görev edinmiş bir belediye yönetimi olarak hareket ediyoruz.

Büyükçekmece Tepecik Göl Sahili'nin açılışıyla birlikte doğal alanları koruma ve halkın kullanımına sunma konusundaki kararlılığımızı bir kez daha göstermiş olduk.