Bist 100
10.319,96 1%
DOLAR
32,24 0,22%
EURO
35,14 0,11%
ALTIN
2.451,95 -0,14%

Evinizin yüzde 20'sini devlet ödeyecek! Tek şartı sağlayana büyük destek

Ev sahibi olmak birçok insan için önemli bir hayaldir. Ziraat Katılım, bu hayali gerçeğe dönüştürmek için Devlet Katkılı Konut Hesabı programını açıklamış bulunuyor.

Yayın Tarihi: 29.04.2024 18:57
Güncelleme Tarihi: 29.04.2024 18:57

Evinizin yüzde 20'sini devlet ödeyecek! Tek şartı sağlayana büyük destek

Devlet tarafından dar gelirliye sağlanan desteklerin yanı sıra her bireyi ilgilendiren hibe programları da teşvik konusunda destek sağlamak amacıyla ödenmeye devam ediyor. Bireyin ihtiyacına göre bir çok hibe programı bulunuyor. Günümüzde ev alma koşullarının adeta tavan yapması konut alımı konusunu yerin dibine sokmaya devam ederken, Ziraat Bankası aracılığı ile sağlanan devlet destekli yeni hibe özellikle de ilk evini alacakları ilgilendiriyor.

Ev sahibi olmak birçok insan için önemli bir hayaldir. Ziraat Katılım, bu hayali gerçeğe dönüştürmek için Devlet Katkılı Konut Hesabı programını açıklamış bulunuyor. Bu program sayesinde ilk konutunu alacak olan bireye devlet tarafından destek sağlanacağı belirtilirken, 2024 yılı itibari ile devlet desteğinin tutarı da güncellendi. Bu hesap sayesinde ilk konutunuzu alırken devlet desteğinden faydalanabilir, birikimlerinizi katlayarak avantajlı bir başlangıç yapabilirsiniz.

tll

İlk kez ev sahibi olmak isteyenler için tasarlanmış bir katılma hesabı olarak bilinen konut hesabı, belirli koşulların sağlanması durumunda ev almayı hayal olmaktan çıkarmayı hedeflemektedir. Devletin sağladığı katkı ise oldukça dikkat çekici tutarlara ulşamaktadır.

En az 36 ay boyunca düzenli ödeme yapılması ile devlet katkısına hak sahibi olunacak iken birikimlere eklenecek olan kar ile evinizin belli bir kısmı bedava gelecek.

Devlet Katkısı Kazanmak için Gerekenler:

• 36 ay boyunca düzenli ödeme yapmak

• Konut edinim tarihine kadar hesapta birikime devam etmek

• Konut edinimini müteakip 6 ay içerisinde gerekli belgeler ile başvuruda bulunmak

• Çekim hakkı ve düzenli ödemelere ilişkin şartlara uymak

tll

36 ay boyunca düzenli ödemeler ile hesabını büyüten birey, Toplam birikiminin maksimum %20'sine kadar devlet katkısı almaya hak kazanacaktır. Sadece ilk kez ev alacakları ilgilendiren bu destekten faydalanmak için daha önceden hiç bir tapulu bir konuta sahip olmamanız gerekmektedir.

Kolay ödeme seçeneği imkanı sunulan bu hesapta ister alık ister 3 aylık birikim planı yapabilirsiniz. Birikimlerinizden yılda 2 defa asgari ödeme tutarının altına düşmemek kaydıyla nakit çekim imkanı sağlanmaktadır. Destekte alt limit ve üst limit destek çeşidi bulunmaktadır.

Aylık: Alt sınır 2.497,82 TL, üst sınır 24.978,21 TL iken, 3 Aylık: Alt sınır 7.434,46 TL, üst sınır 74.934,63 TL olarak belirlenmiştir.