Bist 100
10.158,63 0%
DOLAR
32,12 -0,15%
EURO
35,16 0,02%
ALTIN
2.459,7 0,17%

Hayalleriniz sıfır faizle gerçek oluyor! 150.000 TL ödemeler o illerde devlet desteği ile başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ülke genelinde dar gelirli, ihtiyaç sahibi bireye yönelik bir çok kalemde destek ödemesi yapmaya devam ediyor.

Yayın Tarihi: 29.04.2024 13:33
Güncelleme Tarihi: 29.04.2024 13:33

Hayalleriniz sıfır faizle gerçek oluyor! 150.000 TL ödemeler o illerde devlet desteği ile başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ülke genelinde dar gelirli, ihtiyaç sahibi bireye yönelik bir çok kalemde destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Bu destekler birey ya da hanenin ihtiyacına göre şekillenirken, Bakanlığa yapılan başvurular, değerlendirme sürecinden çıkması akabinde onay alması halinde hak sahibi bireye ödeniyor. Uzun zamandır gündemde olan ve kısa süre önce başvuruya açılan evlenecek çiftlere faizsiz kredi desteği ile alakalı son dakika gelişmeler mevcut. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geçtiğimiz ay yapılan açıklamada belli şartları taşıyan ve evlenmek üzere olan gençlere sağlanacak bu destek ile alakalı olarak başvuruların açıldığı bnelirtilmişti. Yapılan değerlendirme sonrasında hak sahibi çiftlere ödenmesi için sayılı vakit kaldığı belirtildi. Bilindiği üzere destek ilk 5 pilot ilde gerçekleştirilirken, depremden hasar gören gençlerin bu destekten faydalanacağı belirtilmişti. 

tll

EVLİLİK FONU BAŞVURU ŞARTLARI

Proje kapsamında, evlenmeyi planlayan çiftlere 4 yıl vadeli, 24 ay geri ödemesiz ve 150 bin TL tutarında faizsiz kredi desteği sağlanıyor. Bu desteğin yanı sıra çiftlere evlilik öncesi ve sonrası eğitim ve danışmanlık hizmetleri de sunuluyor.30 yaşından gün almamış, 18 yaşında büyük evlenecek çiftlere sağlanan bu destek, Depremden etkilenen 11 il dışında taşınmaz sahibi olmamak şartı bulunuyor. 

Son aya ait gelirleri toplamının 2 asgari ücreti geçmemesi durumunda sağlanan bu destekte nikaha en az 32 ay kalmış olması ve en fazla 6 ay geçmiş olması şartı bulunuyor. 

8 BİNE YAKIN BAŞVURU YAPILDI

Şubat ayı başında yapılan açıklamada başvuruların 15 Şubat itibari ile yapılacağı belirtilirken, e-Devlet (https://giris.turkiye.gov.tr/) veya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlükleri aracılığı ile on binlerce çiftin başvuru yaptığı açıklanmıştı. sadece Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ile Nurdağı ilçelerinde ikamet eden çiftlerin başvurusuna açık olan bu programın zamanla ülke geneline yaygınlaştılması hedefleniyor. Başvuruların devam ettiği evlilik fonu ile alakalı şu ana kadar yaklaşık 8 bin çiftin başvuru yaptığı belirlenirken, kredi desteğinin yanı sıra çiftlere f-danışmanlık hizmetinin de verileceği belirtilmiş bulunuyor.