Bist 100
10.319,96 1%
DOLAR
32,17 0,01%
EURO
35,13 -0,01%
ALTIN
2.452,32 -0,13%

3 bin lira emekli ikramiyesi alana emekliye müjde! 4500 TL'ye yükseldi Bayram gelmeden yatacak

Ramazan Bayramı öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada emekli maaşlarına ek zam olmayacağı belirtilmişti. Ancak verilen müjde de emekli promosyonları ve bayram ikramiyelerinin revizeye girdiği ve tutarlarının arttırıldığı ifade edilmişti. Zam konusunda yeni gelişmeler mevcut

Yayın Tarihi: 29.04.2024 15:11
Güncelleme Tarihi: 29.04.2024 15:11

3 bin lira emekli ikramiyesi alana emekliye müjde! 4500 TL'ye yükseldi Bayram gelmeden yatacak

Ramazan Bayramı öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada emekli maaşlarına ek zam olmayacağı belirtilmişti. Ancak verilen müjde de emekli promosyonları ve bayram ikramiyelerinin revizeye girdiği ve tutarlarının arttırıldığı ifade edilmişti. Ramazan Bayramında yüzde 50 zamlı ikramiyesi yapılırken, Kurban Bayramı ikramiyeleri konusunda zam yapılıp yapılmayacağı konusunda araştırmalar şimdiden başladı.

EMEKLİYE ARTI BAYRAM İKRAMİYESİ

2024 yılı seçim yılı olması sebebiyle bir çok belediye özellikle de emekliye yönelik vaatleri konusunda harekete geçerken, özellikle de emekli destekleri konusunda bir çok paket hazırlanmaya devam ediyor. Kurban Bayramı'nda 3 bin lira emekli ikramiyesi alacak olan emekliye bağlı bulunulan belediyelerden de bir çok destek verileceği tahmin ediliyor.

tll

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMEKLİ İKRAMİYESİ

Özellikle de emekliye belediyeler tarafından sunulan ikramiye ödemeleri ile alakalı müjdeler gelmeye devam ediyor. İlk açıklama İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden gelirken, Ramazan Bayramı'nda ödenen emekli ikramiyesi desteğinin Kurban Bayramı'nda da sağlanacağı belirtilmiş bulunuyor. Ramazan Bayramı'nda 25 bin emekliye 1500 TL ek ödeme yapacağını duyuran eski İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in bu müjdesi akabinde meclis üyeleri ve başkan değişse de Kurban Bayramı'nda da ek ikramiye ödemelerinin yapılacağı belirtildi. 31 Mart seçimlerinde belediye başkanı değişmesine rağmen, bu ek ödemenin Kurban Bayramı'nda da yapılacağı açıklaması Yeni Belediye Başkanı Cemil Tugay tarafından açıklandı. sosyal yardım kriterlerine uyan 25 bin emekli vatandaşa 3 bin liralık ikramiyeye ek olarak 1500 TL'lik destek ödemesi gerçekleştirilecek

Destek ödemesinden yararlanmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal yardım kriterlerini karşılamak gerekliliği mevcut iken bu destek en düşük emekli maaşı alıp, kirada oturan emekliyi kapsayacak.