Bist 100
10.157,13 0%
DOLAR
32,28 0,06%
EURO
35,01 0,05%
ALTIN
2.441,16 0,29%

AK Parti Çanakkale vekilinin boğaza nazır kaçak villa yaptırdığı ortaya çıktı!

Ak Parti’nin Çanakkale milletvekili Ayhan Gider’in kaçak villa yaptırdığı ortaya çıktı.

Yayın Tarihi: 29.04.2024 12:18
Güncelleme Tarihi: 29.04.2024 12:18

AK Parti Çanakkale vekilinin boğaza nazır kaçak villa yaptırdığı ortaya çıktı!

Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider’in Çanakkale Boğazı’nı gören villasının kaçak olduğu öğrenildi! 

Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider’in Lapseki’de Çanakkale Boğazı’nı gören kaçak bir villa yaptırdığı ortaya çıktı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, villada o bölgede bulunan eski binanın Yapı Kayıt Belgesi kullanıldığını belirledi. Bu kapsamda CİMER’e yapılan şikayet üzerine belgeyi iptal eden müdürlük, binanın yakılmasını talep etti. 

Vatandaşlar şikayet etmiş! 

Alınan bilgilere göre 25 Ocak 2024 tarihinde bir vatandaş, denize sıfır haldeki 16 ayrı kaçak yapıyı parsel numaralarıyla birlikte CİMER’e şikayet etti. Söz konusu alanda Gider’in villası da bulunurken, yapının kaçak olduğu ortaya çıktı. Şikayet Çanakkale Valiliği’ne iletilirken, valilik Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden inceleme talebinde bulundu. 

Kaçak yapılar ortaya çıktı! 

21 Şubat tarihinde inceleme yapan görevliler, hazırladıkları raporda söz konusu bina ve yağıların kaçak olduğunu yazdı. Eski binanın sahibi vatandaşın yapı kayıt hakkı iptal edilirken, Gider’in kaçak villasının da yakılmasına karar verildi. Ayrıca altyapı hizmetlerinden faydalanamaması için de talepte bulunuldu. 

Milletvekili Gider’den açıklama geldi 

İmar affı ile kaçak villa yaptığını söyleyen Milletvekili Gider, aldıktan sonra yapıyı yeniden yaptığını söyleyen Gider, yapı kayıt belgesinin iptalinden haberi olmadığını ifade etti. Belge iptali olması durumunda da kaçak yapı yaptırmış olmasına rağmen itiraz edeceğini söyledi. 

Öte yandan Gider’in yanındaki arsaya da kaçak kümesi yaptığını ve telle etrafını çevirdiği de ortaya çıktı. Arsanın kendilerine miras olduğunu iddia eden Gider, şikayetçi olduklarını söyledi.